Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
De ce crezi ca nu am inteles ce ai spus?!? Ba am inteles; dar nu e cazul nostru, caci nu am ajuns inca la rugaciunea neintrerupta.
Dar vad ca ai prins din zbor ideea emisa de Fani cu privire la tunsul parului la femei. Nu sta in picioare nici intr-un caz nici in altul, caci nu se spune nicaieri ca ne putem ruga cu capul descoperit; ba dimpotriva: daca tot facem ce nu e permis,atunci putem face si altele la fel de rele, dar spre osanda noastra.
.
|
De fapt ideea cu tunsul a fost a mea. :D Cred ca te-am intrebat de vreo doua ori cat de lung iti e parul si n-ai raspuns. Presupun ca nu foarte lung. :D Dar nu conteaza, bine ca ai inteles si doar ma ignori.
Pai nu se spun multe despre cum ne putem ruga in epistole. In picioare, pe scaun, in genunchi, in haine colorate, doar in haine pamantii, etc, etc.
Cred ca ne intindem irational de mult pe subiectul asta. Avea dreptate Fani cand spunea aseara ca se vede ca este ceva putred in ortodoxie daca vorbim zeci de pagini pe asemenea subiect de doi bani, chiar.
Da, femeile poarta haine negre si val pe cap cand se intalnesc cu papa. De ce, habar n-am, dar asta am observat. Ca nu e vorba de intalnire de rugaciune, ci mai mult de complezenta :D Probabil ca este o anumita eticheta in situatia asta...Ca altfel daca te duci cam in orice biserica catolica rar mai vezi cate o babuta cu mantilla ramasa si ea de pe vremuri.