Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Fani, care vine cu exemple diverse din lumea catolica, ar putea sa ne spuna cum se duc femeile catolice la biserica: cu acoperamnat pe cap. La Vatican asa am vazut. Cand Regina Silvia a Suediei a citit o rugaciune la Vatican, avea o dantela superba pe cap: avea capul acoperit.
Cele, care mai stau pe ganduri in aceasta privinta, sa se uite si la catolici si sa ia exemplu de acolo, daca ceea ce ne spune Sf. Apostol Pavel e luat cu un gram de sare...
|
Nu, femeile catolice nu le-am vazut cu batic la biserica de cate ori am intrat intr-o biserica catolica.
Aha, te-am prins, ai fost in cuibul ala de eretici, nu cumva te-ai si rugat pe acolo, hm? :-)
As vrea sa mai atrag atentia asupra unui alt aspect. Se spune 'in haine de sarbatoare', cunoasteti expresia, nu? Ce credeti ca inseamna? Eu inteleg ca inseamnca ca, in constiinta populara, in zilele de sarbatoare isi punea omul hainele cele mai frumoase. Or ce facea omul in zilele de sarbatoare? se ducea la biserica.
Mie mi se pare normal ca la biserica sa ne imbracam mai frumos ca in viata de zi cu zi, nu mai urat. Si asta nu in sensul criticat de sf. Ioan Gura de Aur, pentru a fi priviti de oameni, ci
pentru a da slava lui Dumnezeu.