Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Sigur, in Vechiul Testament, cand era vorba de poporul ales. Dar Sf Apostol Pavel spune ca in Hristos nu mai este nici grec, nici iudeu, ci toti suntem una, adica la fel. Ceea ce conteaza este apartenenta la crestinism, nu poporul in care te-ai nascut, fiindca poporul in care te-ai nascut nu iti da nici un fel de privilegiu in fata lui Dumnezeu. Notiunea de cetatean al lumii nu ste deloc chiar asa de recenta. Gandeste-te la Sf Ap Pavel din nou: era iudeu de neam, dar roman dupa cetatenie, educat in ambele culturi, era evreu si a devenit crestin, si a locuit in multe parti ale lumii civilizate de pe atunci, a vorbit si convertit tot felul de oameni din tot felul de popoare, fara sa le ceara sa devina romani, sau iudei..fiindca nu conteaza in ochii lui Hristos.
|
As vrea sa introduuc o anumita nuanta....
Nici inainte de Noul Testament ,mantuirea nu era numai la poporul ales,ci era pentru toti cei care il cautau pe Dumnezeu..
Numai ca poporul ales ,evreii,si-au castigat un statut special fata de Dumnezeu ,prin aceea ca a fost singurul POPOR,care nu a vrut sa participe la construirea Turnului Babel...
Printr-o paralela ,si acum ,poporul care respecta mai mult legea lui Dumnezeu si poruncile,este iubit mai mult de Acesta..
Deci mantuirea este personala,transcede natiunea,dar nu putem sa nu fim recunoscatori pentru tara in care traim,asa cum multumim si mamei care ne-a nascut...
Sa nu uitam ca cei care au murit pentru patrie,in fata lui Dumnezeu sunt mantuiti...
Biserica se roaga pentru ei...
Eu iubesc Romania si vreau ca acest popor sa faca mai mult,insa deocamdata,prioritatea absoluta este sufletul meu si a celor apropiati...
Nu stiu cum voi reactiona in vremuri grele....