Citat:
În prealabil postat de sisu
[/b][left]Numele lui Dumnezeu, „Iehova“ (ebr. יהוה, YHWH), apare pentru prima dată în Ge 2:4. Numele divin este un verb: verbul ebraic הוה (hawáh, „a deveni“), la imperfect, forma cauzativă. Astfel, numele divin înseamnă „El face să devină“. Aceasta arată că Iehova este Cel care, acționând treptat, devine Împlinitorul promisiunilor, Cel care își realizează întotdeauna scopurile.
Cea mai mare insultă pe care traducătorii moderni i-au adus-o Autorului divin al Sfintelor Scripturi este înlăturarea sau ascunderea numelui Său personal. De fapt, numele lui Dumnezeu apare de 6 828 de ori în textul ebraic sub forma יהוה (YHWH sau JHVH), numită deseori Tetragrama (literalmente „patru litere“). Folosind numele „Iehova“, noi am urmat îndeaproape textele scrise în limbile originale. Astfel, nu ne-am conformat obiceiului de a înlocui numele divin, sau Tetragrama, cu titluri precum „Domn“, „Domnul“, „Adonai“ sau „Dumnezeu“.
...
|
Sisu, multe informatii scrise de tine sunt eronate.
yeh-ho-vaw, din Gen 2 5 inseamna existentul, eternul si provine din verbul ,,haw-yaw,, care inseamna a fi, a exista,... si ,,yaw,, (iah, jah) - D-zeu,.. D-zeu Existentul, D-zeu Etenul,...
iar o deviere a lui yehova este yeh-ho-vee se folosea dupa adonay si pronuntat ca el-o-heem ptr. a preveni repetitia aceluiasi sunet si de atunci se folosea mai mult adonay si yehova.
Este un nume national ptr. D-zeu la evrei.
Dupa cum am observat nu am vazut martori a lui Yehova, sa fie violenti, agresivi, (doar verbali adica discuta doar ce vor si cum sunt/sau invatat),...
La inceput cand ai discutii cu ei iti spun ca ei cred in Isus, se reduce discutia aici, iar dupa un timp de intalniri, discutii, studii biblice,... dupa ce considera ca esti atasat emotional, (eu ii spun manipulare emotionala puternica ptr. cei care sunt prinsi), iti spun ceva de genul ,,pai sa vezi ca Isus nu este chiar asa ci este prooroc, ca Isus nu a zis acelui talhar ca maine ar fi in rai, ca nu este fi Fiu de D-zeu,...,, astea acum vreo 15 ani, acum nu stiu daca au mai schimbat ceva.
Un crestin stie ca in Numele Domnului Isus (Mesia) orice genunchi se va pleca si nu este alt nume mai presus.