![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
yeh-ho-vaw, din Gen 2 5 inseamna existentul, eternul si provine din verbul ,,haw-yaw,, care inseamna a fi, a exista,... si ,,yaw,, (iah, jah) - D-zeu,.. D-zeu Existentul, D-zeu Etenul,... iar o deviere a lui yehova este yeh-ho-vee se folosea dupa adonay si pronuntat ca el-o-heem ptr. a preveni repetitia aceluiasi sunet si de atunci se folosea mai mult adonay si yehova. Este un nume national ptr. D-zeu la evrei. Dupa cum am observat nu am vazut martori a lui Yehova, sa fie violenti, agresivi, (doar verbali adica discuta doar ce vor si cum sunt/sau invatat),... La inceput cand ai discutii cu ei iti spun ca ei cred in Isus, se reduce discutia aici, iar dupa un timp de intalniri, discutii, studii biblice,... dupa ce considera ca esti atasat emotional, (eu ii spun manipulare emotionala puternica ptr. cei care sunt prinsi), iti spun ceva de genul ,,pai sa vezi ca Isus nu este chiar asa ci este prooroc, ca Isus nu a zis acelui talhar ca maine ar fi in rai, ca nu este fi Fiu de D-zeu,...,, astea acum vreo 15 ani, acum nu stiu daca au mai schimbat ceva. Un crestin stie ca in Numele Domnului Isus (Mesia) orice genunchi se va pleca si nu este alt nume mai presus. Last edited by amarius; 31.01.2010 at 21:56:19. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iehova e numele din Biblie | cocacoc | Generalitati | 22 | 26.04.2014 09:50:06 |
Un nor de martori | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 2 | 29.12.2011 17:19:04 |
Edward Maya,singurul roman care a castigat un premiu Billboard | Daniel_7 | Generalitati | 17 | 20.06.2011 20:10:18 |
Martorii lui Iehova si religia lor | assiris | Generalitati | 25 | 10.03.2011 21:09:21 |
Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! | cristiboss56 | Eutanasia | 25 | 02.03.2011 14:12:43 |
|