View Single Post
Vechi 02.02.2010, 09:21:03
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Chiar asa, Noesis? Oare prin aceste cuvinte nu ii situezi cumva pe sfinti sub nivelul tuturor oamenilor? Ori ei s-au ridicat cu mult peste nivelul multora in ceea ce priveste virtutile crestine. Ma indoiesc, ca noi le ajungem chiar si numai pana la degetul mic de la picior! Ei au realizat mai multe decat noi, stand in pesteri, in manastiri, rugandu-se si dedicandu-si viata toata lui Dumnezeu, decat suntem noi in stare sa facem, fiind in lume si bucurandu-ne de viata. Putem sa ne mantuim, dar facem prea putin in acest sens. Si atunci, e drept sa lasam stacheta in jos, la nivelul nostru, si sa postulam, ca si sfintii au facut la fel de mult?!? Spunand asa ceva, nu facem decat sa ne mintim "frumos".
Nu stiu de ce interpretezi asa. Ideea este ca sfintenia ni se cere noua tuturor, indiferent de und eplecam, din lume sau din manastire. Nu a zis nimeni ca ar fi deja la acest nivel. Ci ca Hristos ne-a deschis calea catre el.
Eu nu prea inteleg, odata spi ca sfintii ar trebui sa ne fie model, odata ca orice am face nu am putea sa ajungem ca ei.