Subiect: Filmul "AVATAR"
View Single Post
Vechi 02.02.2010, 13:40:33
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sik Vezi mesajul
Am sa te ajut eu sa intelegi. De ce te numesti Ana ? Sa fie siingurul nume existent ? Sau de ce numele tau de utilizator este anana71 ? De ce nu 71anaana sau de ce nu ana71ana ?
Eu nu am de unde sa stiu. De aceea te intreb pe tine. Nu inteleg nici de ce planeta respectiva se numeste Pandora. Si nu nu am sa te intreb asta deoarece nu ai nici tu de unde sa stii. Propun sa intrebam scenaristul. El trebuie sa stie. Nici numele tau nu stiu de ce este tocmai acesta. Ar trebui sa intreb pe cei care ti l-au pus.
Probabil au ales numele de Pandora dupa numele Pandora din mitologia greaca deoarece animalele urate care traiau acolo aduceau cu lucrurile urate care au iesit din cutia pe care Pandora a deschis-o. Nu stiu daca acesta este raspunsul dar interpretarea pare plauzibila.
De ce figurile au figuri de draci si nu de porumbei, cai sau flori ? Pai hai sa ne gandim... Ideea era ca trebuia sa fie ceva care sa dea bine cu pesajul salbatic. Ar fi putut pune porumbei sau cai salbatici, precum si niste aborigeni. Dar: folosindu-se grafica pe calculator (datorita faptului ca trebuiau evidentiate niste abilitati fizice superioare omului) ar fi aratat urat niste oameni digitizati alaturi de niste oameni normali. Si pentru a minimiza contrastul dintre real si virtual s-a hotarat sa se faca niste 'aratari' asupra carora omul sa nu se pronunte gen "porumbelul are coada mai lunga" sau "calul are picioare prea scurte". Daca ne bagam la oameni, deja discrepanta este si mai mare. Asta ar putea fi motivul ce tine de tehnologia actuala.
Uite de exemplu: deseneaza tu un cal si alaturi de el un drac. Apoi arata desenele altor oameni. Care dintre cele 2 desene este desenat mai "corect" ?

Alt motiv ar putea fi faptul ca asa a vrut scenaristul si regizorul. S-a stabilit sa fie asa prin conventie. La fel cum s-a stabilit cat sa fie metrul, kilogramul sau litrul. De ce acestea din urma nu sunt mai mari sau mai mici decat sunt in realitate ?

Filmul are succes deoarece place lumii. Lumea este subiectiva. Place deoarece prezinta ceva care nu este la ordinea zilei. Place deoarece a fost facut cu multa munca. O munca inutila, dar care ca si cantecul, arta sau sportul, plac oamenilor si fac bine in felul lor. Flmul nu este ca stirile de la ora 17 deoarece imaginile nu sunt cenzurate si nici exagerate de catre reporteri.
eu ma numesc Ana dupa Sf Ana, nume crestin. bineinteles ca puteam sa ma numesc si Mihaela (Sf Arhanghel Mihail), sau Maria (Maica Domnului), sau Ioana (Sf Ion), etc. daca eram pagana cred ca m-as fi numit pandora, afrodita, nefertiti, etc. Ei uite acum stii de ce am nume crestinesc
explicatia ta e cam puerila, scuza-ma. intr-adevar scenaristul trebuie sa fie ateu.
aici nu e vorba de desen corect ci de simbolistica. du-te la manastire la Sihla si sa vezi acolo peisaj salbatic, iar daca vezi pasarile ramai socat de frumusetea lor. deci nu e obligatoriu daca avem peisaj salbatic sa avem oratanii care mai de care.
cand am spus de stirile de la ora 17, m-am referit la mesajul lor.
asa si filmul. mesajul e clar. un film are si mesaj, nu doar desene pe asfalt.
tot raman la parerea ca putea sa se numeasca Eden planeta si dracii sa fi fost cai, flori, proumbei, etc.