View Single Post
Vechi 08.02.2010, 09:15:17
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Eu cred, si acum incep sa fiu ON-TOPIC, ca TopCat, cand se referea la "rationamente circulare", probabil se referea la:
1. Kent Hovin
2. interpretarile ad literam (rationale) a sectarilor
3. unele convingeri gresite ale userilor de pe acest forum.
In continuare, o sa il rog sa expuna un rationament circular din: Biblie, cartile Sfintilor Parinti (oricare), cat si din entitatile nescrise - Sf. Traditie, dar toate ortodoxe. Sa ne limitam la o singura religie, pentru ca daca le-am pune pe toate intr-o oala am gasi defectele catorva, apoi am gasi asemanarile intre toate, si apoi le-am declara pe toate gresite, si pe Dumnezeu inexistent, nascut doar din dorinta umana de a se simti protejat, un instinct de supravietuire. Eu cred ca nu sunt rationamente circulare in ortodoxie, in credinta asa cum e, in religia aceasta. Insa sunt, mai mult decat probabil, in convingerile multor crestini-ortodocsi, tocmai datorita rezultatelor "experimentarii", trairii lor crestine, care este unica in mare parte.

Daca as fi in locul unor, as urma sfatul ortodox de a vedea, tacea, si sta la locul meu.
topcat si rationamentul circular din Sfanta Scriptura. este atat de ateu incat Sfanta Scriptura trebuie sa fie desene animate. ar fi cam greu sa-ti expuna o asa analiza.