View Single Post
Vechi 11.02.2010, 09:28:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Buna dragii mei

Sunt sigura ca sunt foarte multi in aceasta situatie de a fi bolnavi sau care au acasa pe cineva bolnav. Se spune ca bolile vin atunci cand omul a luat-o pe o cale gresita sau in cazul copiilor mici, ca pedeapsa a parintilor. Si eu ma lupt cu o boala urata-nevroza-desi m-am spovedit, am facut foarte multe acatiste si rugaciuni, inca nu m-am vindecat si astept in continuare indurare divina. Voi ce experiente puteti povesti de oameni care au fost bolnavi si care cu ajutor divin sunt bine sanatosi acum, ma gandesc ca ajuta la psihic pe foarte multi sa auda miracolele Bunului Dzeu.
Nu-mi place sa cred ca Dumnezeu este autor al raului. Ideea de pedeapsa nu trebuie interpretata in sens juric-am gresit suport sanctiunea pentru incalcarea legii respective. Consider ca bolile de cele mai multe ori sunt o consecinta a pacatelor noastre. Sa ne amintim de raspunsul dat de catre Hristos - slabanogului- "Iata acum te-ai facut sanatos de acum sa nu mai pacatuiesti".

Nu cred ca noi mostenim pacatele parintilor- starea decazuta se transmite, dar pacatele nu- orbul din nastere este un exemplu- raspunsul dat de Hristos- "Nici acesta nu a pacatuit, nici parintii acestuia, ci s-a nascut orb pentru ca prin el sa se slaveasca Dumnezeu" - ca dovada ca nu mostenim pacatele dintr-o viata anterioara- exista si la iudei, intr-un cadru restrans, ideea de reincarnare, sau ale parintilor.

Suferinta suportata fara cartire devine mantuitoare devine prilej de jertfa prin care depasim pacatele ca forme egoiste- talharul de pe Cruce este un exemplu.
Reply With Quote