View Single Post
Vechi 11.02.2010, 15:36:50
01andrei01 01andrei01 is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit ???

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Andrei001 spunea despre pucioși:

“Pai normal ca ti se pare secta ...ca oamenii astia traiesc in sfintenie,si interzice ori ce fel de desfranare si alte placeri lumesti,oare unde ar fi lumea fara sex,droguri,alcool,tigari,cluburi,discoteci...foam ea de bani multi si de averi,crime,violuri,divorturi???
Biserica noastra e de acord cu mare parte din astea...asa ca si tie ti se pare corect...”
...Trebuie sa traiasca in averi multe???Nu te intrebi,oare dc preotii vazatori cu duhul sunt aia care stau in saracie????

Nu, nu de aceea sunt pucioșii sectă. Și nu e vorba de faptul că mi se pare mie (sau altora care văd la fel ca mine lucrurile) că sunt o sectă.
Pucioșii sunt schismă sau sectă pentru că sectă însemnă secționare, adică tăiere sau ruptură a unui mădular sau a mai multora din trupul întreg al Bisericii. După ce că s-au rupt singuri din trupul Bisericii, iluzioniștii pucioși i-au întors spatele și au început să o mai și ponegrească așa cum faci și tu, când zici că “Biserica noastră (a noastră? a ta? mai este asta biserica ta, pe care o ponegrești ca un golan?) e de acord cu mare parte din astea”, adică mare parte dintre relele pe care le-ai înșirat tu mai sus.

Nu, Biserica nu este de acord nici cu desfrâul, nici cu drogurile, nici cu beția, nici cu destrăbălarea în case de adunare, nici cu avariția, nici cu crimele, nici cu violurile, nici cu divorțurile. N-ai să găsești tu în cărțile de slujbe vreo “slujbă de divorț”, așa cum sunt pentru botez, pentru cununie sau pentru înmormântare, dar mai întâi trebuie să citești asemenea cărți, ca să știi apoi, dar ca să citești și să scrii corect ți-ar mai trebui ceva școală.
Biserica însă nici nu iese la război cu păcătoșii, așa cum fac unii care se înrolează singuri fără să-i tocmească nimeni în “oști ale Domnului” sau clanuri (zise “obști”) puritane pucioșești. Biserica îi îngăduie și pe păcătoși (deși nu este de acord cu păcatele lor, ci îi învață și-i mustră acolo unde este cazul), așa cum a primit ea de la Sfântul Apostol Pavel:

“Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.”(I Cor. 6,22)
Iar pentru cei mai grei de cap ca tine, Sfântul chiar se repetă, cu riscul de a fi cotat ca “pisălog”:
“Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.”(I Cor. 10,23)

Cât despre sfințenia pucioșilor, poate te interesezi de la sursă despre cazul de bigamie a unor pucioși din “obștea” de la Coșereni. Că tot spui tu că la ei se “interzice ori ce fel de desfranare si alte placeri lumesti”.

Și pentru că te roade invidia pe “averile multe” ale preoților și le dorești să le moară capra ca “să stea în sărăcie”, te anunț că și liderii pucioși de la Pucioasa, pe care tu îi admiri de la distanță, au (săracii de ei!) și niscaiva terenuri, au și ceva case, au și câteva mașini scumpe, au gaze la sobe, au încălzire în pardoseală și hambare multe de locuit, mai multe decât ar avea nevoie, iar cu banii nu stau deloc prost (adică așa cum visezi tu, “în sărăcie”). Chiar acum își mai construiesc un hangar imens, care o să stea gol ca și celelalte, dar banii trebuie investiți în ceva durabil; du-te la Pucioasa ca să-l vezi, că e aproape gata.

Așa că, Andrei001 puiule, ești și tu în devenire un sectant mititel, dar plin de ifose. Semianalfabet și habarnist în ale teologiei, îți dai cu părerea ca să nu dormi și faci proorocii ca Pythia despre înnegrirea picioarelor altora.

Dacă tot te mănâncă pielea, fă-le o vizită pucioșilor, că te înghit ei de bucurie cu pene cu tot.
S-au rupt ei din trupul bisericii sau biserica s-a rupt??? Vezi ca eviti subiectele adevarate???ma ataci pe mn ca sunt analfabet...Tu cum esti daca scri toate prostiile alea??? vad ca te deranjez,pai fato...asa e fost lasata biserica?asta inseamna sa crezi in Dumnezeu???sa iai bani de la omu sarman??ca preot sa nu faci nimiq fara bani???asta e biserica???scuzama dar eu nu stiu sa vi zis asa Dumnezeu?Mai degraba biserica a devenit o secta.Ea s-a desprins de Domnul si sti f bn asta...Te deranjeaza ca iti spun adevaru?ce ai vrea sa cred toate prostiile astea care te chinui tu sa le spui?na-i nici o dovada reala decat inchipuiri...Crezi ca daac imi dai tu n citate din biblie...ai si dreptate???Daca ai citit Boblia crezi ca acum stii totul??? Tu nai alta treaba,deact sa spui prostii la oameni?grav este aca te mai si crede cate unu,ca nare saraci cum sa nu creada cand vede minciunile tale atat de elaborate.Dar sunt doar niste minciuni....As vrea sa ma duc dar nu sunt pregatit pt asa sfintenie.Faptul ca stau si ma cert cu tine,imi arata mie ca sunt la fel de pacatos ca si tn si ca si altii.....Tu ai facut vizita puciosilor?sa ezi cum e?sau comentezi si tu din auzite,din ce ti-au spus altii nemultumiti ca tine??? Daia avem timpurile si vremurile astea.daia ne da Dumnezeu iarna asta grea...pt ca si noi suntem rai si asta meritam....asa ca nu mai mintii lumea,CUVANTUL LUI DUMNEZEU ESTE SI VA FI ADEVARAT. Stiu ca si tu sti asta dar mandria te impiedica sa crezi