View Single Post
Vechi 15.02.2010, 17:27:08
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locaţie: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Noi, cei fara copii (mai ales femeile) ce putem face? Nici copii, nici in biserica, nici nicaieri.

Ma tot gandesc eu ca ceva trebuie sa ne dea in loc, Dumnezeu, dar ce?
Sophia, tu te plangi si ai motive.Dar uite ca se poate si mai rau: adica si fara copii dar si fara sot. Tu esti de invidiat pt. ca ai un suflet langa tine cu care iti imparti viata, dar inchipuie-ti cum e pt. cei care nu au. Cel mai greu e de sarbatori, cand toti sarbatoresc alaturi de cel/ cea draga ...
Cat despre problema mantuirii, eu nu cred ca Dumnezeu care ste Judecator drept va condamna pe cineva ca nu a avut copii sau sot/ sotie daca nu a fost vina lui/ ei.Refuz sa cred ca Dumnezeu o sa imi spuna la Judecata: ,,a...nu ai facut nici copii, nici casatorita n-ai fost ,nici calugarita...in iad cu tine!´´
Activitati pe care le putem face in societate, cei care dispunem de mai mult timp ( din cauza lipsei unei familii , a copiilor), exemple concrete:
- poti merge la un leagan de copii sau un camin de batrani( au nevoie sa stea cineva de vorba cu ei, pur si simplu)
- se pot da meditatii gratuite pt copii care nu isi permit
- poti avea grija de copiii altor persoane baby sitter( part-time)
- poti face curatenie la biserica( voluntar , fara bani)
- ai mai mult timp de rugaciune, te poti ruga nu numai pt tine, ci si pt ceilalti
- daca ai talent la desen, muzica, lucru de mana si altele - poti sa iti folosesti talantii
Sunt cateva sfaturi pe care le-am primit si eu.
Reply With Quote