Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Ma incapatinez doar sa iti arat ca Filoque, in ciuda faptului ca a fost folosit citeva secole, n-a fost erezie asumata si marturisita pina la inceputul secolului XI.
|
Nu a fost asumata si marturisita de catre TOTALITATEA apusului, dar a fost asumata si marturisita de catre FOARTE MULTI episcopi din apus, cu SUTE de ani inainte de 1054. Iar episcopii care marturiseau aceasta erezie cred ca au fost in comuniune cu Papa Romei tot timpul, si probabil la fel si cu orientul.
Inca o data, sa nu uitam nici de erezia primatului papal, care a fost marturisita de Papa cu mult inainte de 1054.
Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Daca tu crezi ca poti face ecumenism vreo citeva sute de ani pina sa-si ridice Dumnezeu harul, nu pot sa-ti raspund decit ca o sa ma rog pentru tine!
|
Eu unul nu fac nici un ecumenism si nici nu ii aprob pe cei care fac. Daca am sa aud cumva Sf. Sinod al BOR ca recunoaste oficial tainele catolicilor, probabil am sa ma gandesc serios sa ma duc la BOSV. Pana atunci, a spune ca BOR, PM, Ierusalimul si altii nu mai au Har, mi se pare o ratacire marisoara.