Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 20:51:29
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu cred ca ai citit ce am scris eu. Nu comparam filioque cu calendarul, ci cu ecumenismul. Te incapatanezi sa tot dai citate legate de filioque si de Roma, uiti insa ca Biserica in apus nu era formata doar din Roma, erau sute sau mii de alti epsicopi si in afara Romei. Iar din acestia multi propovaduiau filioquea in gura mare, la toata lumea, timp de sute de ani. Roma stia de asta si nu i-a excomunicat. La fel si orientul stia, si nu s-a rupt de ei.

Dupa cum scrie si in citatul tau, Roma s-a limitat la a "recomanda" sa nu se schimbe Crezul.

Nu uita si de erezia primatului papal. Papa de la Roma a marturisit oficial asta timp de sute de ani inainte de 1054.

In afara de asta, e bine de stiut ca in pofida ratacirii de amploare a apusului, nu orientul a fost cel care a dat primul anatema, ci tot apusul.
Ma incapatinez doar sa iti arat ca Filoque, in ciuda faptului ca a fost folosit citeva secole, n-a fost erezie asumata si marturisita pina la inceputul secolului XI. Dar probabil ca ma incapatinez prosteste, pentru ca tu stii mai bine decit toti istoricii pamintului la un loc....

Ce mi-e calendarul sau ecumenismul?! Amindoua sint erezii declarate oficial.

Daca tu crezi ca poti face ecumenism vreo citeva sute de ani pina sa-si ridice Dumnezeu harul, nu pot sa-ti raspund decit ca o sa ma rog pentru tine!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine a fost nevasta lui Cain? catalin755 Generalitati 23 13.08.2012 22:19:46
Cine a fost la manastirea ghighiu? ingerul_pazitor Generalitati 6 08.08.2010 20:28:43
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? ghost7 Despre Biserica Ortodoxa in general 13 16.02.2010 13:11:53
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20