Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
Tu crezi ca acum este greu? Ai uitat cum din nimicuri zburau capetele pe vremuri?
Ce semne au obtinut? Cind, Cine le-a primit?
Sf Ilie de exemplu le-a dat de inteles in felul urmator
Daca rugul se aprinde la mine va zbor la toti capetele, in schimb daca Dumnezeu m-a uitat si nu-mi aude ruga sa mi-l zburati voi pe al meu. Clar si pe intelesul tuturor ! ! !
Astazi nu se pune problema asa de singeros, insa am vrea sa stim DOAMNE, CINE ARE DREPTATE ? ? ?..sau daca nu ne raspunzi( neaprinzind niciunul din ruguri) inseamna ca TOTI AVEM DREPTATE si ca detaliile in care ne cramponam de SECOLE( calendarul, aghiazma, impartasania exclusivista, samd) sunt NE-importante!
De ce nu? ..dar oare noi SUNTEM DISPUSI SA PARTICIPAM?...la acest aspect te-ai gindit?
|
Impunerea ecumenismului mi se pare o manevra incorecta cata vreme cei implicati nu sunt interesati de valorile autentice ale crestinismului asa cum a fost acesta inainte de marea schisma.
Innoitorii sunt induhovniciti? Cum demonstreaza ca merita sa fie ascultati? Prin forta?
Nu poti sa vorbesti despre un crestinism fara Hristos. Iar Iisus a trait mai aproape de acele vremuri, nu de vremurile noastre.
Din acel crestinism autentic ar trebui sa ne inspiram. Mucenicii marturiseau ca sunt crestini si atat. Si treceau in randul sfintilor. Astazi dupa ce s-au acceptat in crestinism diverse rataciri, oare cati au curajul de a muri pentru credinta? Din care confesiune?
In aceste vremuri prin mucenicie se pecetluieste din nou credinta adevarata.