View Single Post
Vechi 18.02.2010, 20:10:37
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Am citit o parte din "invatatura de credinta ortodoxa". Am gasit ca avem foarte multe puncte in comun. Spre exemplu, din cele 12 puncte ale crezului ortodox, cu 10 sunt total de acord (doar la punctele 9 si 10 as avea ceva de comentat).

Am citit capitolul "Nadejdea crestina" (din "Invatatura de credinta ortodoxa"). Pot spune ca mi-a placut foarte mult (cu unele mici exceptii).

Sunt sigur ca daca voi continua sa cercetez "Invatatura de credinta ortodoxa" (asa cum este scrisa, nu cum este practicata), voi gasi foarte multe puncte comune si mai putine puncte diferite.

Am apucat sa mai citesc despre "Legea morala" si despre "Cele 10 porunci" (tot din invatatura ortodoxa). Le consider invataturi foarte bune si le recomand. Se gasesc chiar pe acest site.

P.S. Foarte important este ca aceste invataturi sa fie si respectate. Atunci am aveam multe in comun si la vietuirea crestina.
:) Acum sa te intreb despre cele 9 puncte cu care ai fost de acord sau de cele 3 cu care nu ai fost de acord ?
Totul tine de optica noastra,sa vedem partea plina sau partea goala a paharului.
Daca gasim puncte comune,si fiecare ramane neclintitit in credinta sa,cred ca nimeni nu are de pierdut.Caci punctele comune dovedesc ca Adevarul este unul singur.