Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 20:00:37
copacel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Intrebarea era "ce avem in comun".

Cei care considera ca avem ceva in comun trebuia sa zica ce crede el ca avem in comun, cei care cred ca nu avem nimic in comun (inclusiv subsemnatul), trebuia sa spuna ca nimic, si gata.

E atat de greu?
Am citit o parte din "invatatura de credinta ortodoxa". Am gasit ca avem foarte multe puncte in comun. Spre exemplu, din cele 12 puncte ale crezului ortodox, cu 10 sunt total de acord (doar la punctele 9 si 10 as avea ceva de comentat).

Am citit capitolul "Nadejdea crestina" (din "Invatatura de credinta ortodoxa"). Pot spune ca mi-a placut foarte mult (cu unele mici exceptii).

Sunt sigur ca daca voi continua sa cercetez "Invatatura de credinta ortodoxa" (asa cum este scrisa, nu cum este practicata), voi gasi foarte multe puncte comune si mai putine puncte diferite.

Am apucat sa mai citesc despre "Legea morala" si despre "Cele 10 porunci" (tot din invatatura ortodoxa). Le consider invataturi foarte bune si le recomand. Se gasesc chiar pe acest site.

P.S. Foarte important este ca aceste invataturi sa fie si respectate. Atunci am aveam multe in comun si la vietuirea crestina.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42