View Single Post
  #386  
Vechi 21.02.2010, 23:26:25
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.719
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Care este probabilitatea ca evolutia sa fi avut loc? Din punct de vedere matematic, probabilitatea de 50%, da sau nu.

Am scris asta ca sa intelegi ca nu stii sa folosesti probabilitatile. (De fapt altii nu stiu iar tu reproduci entuziast)
Pentru ca in realitate dovezile sustin in mod covarsitor varianta evolutionista.

Nimeni, in afara de creationisti, nu afirma ca asa a aparut viata, si anume, o celula a aparut pur si simplu. Atacati baieti, atacati, dar nu stiti ce.
Joaca de idei si cuvinte dar realitatea e cum am spus.
Ca sa dovedesc am tradus un site care arata ca probabilitatea ca viata sa fi aparut singura este, din punct de vedere stiintific, imposibila, vezi în continuare.
Sunt "infinit" mai putine sanse ca mai multe celule sa se fi format în paralel decât una singura.



Originea vietii

În teoriile ateiste viata e prezentata ca aparând din ciorba primordiala. Aparitia vietii astfel ar fi necesitat un mediu favorabil pentru mult timp, aparitia moleculelor organice, apoi a macro-moleculelor, apoi a sistemelor biologice (incluzând de pilda conversia energetica) si apoi toate combinate ca sa apara o extrem de complexa celula vie. Fiecare din aceste etape pun atâtea probleme încât numai cu multa credinta pot fi acceptate. Explicarea originii vietii prin mijloace ne-supranaturale necesita o explicatie plauzibila pentru fiecare dintre aceste etape luate separat.

Desi originea materiala a vietii este prezentata ca teorie autoritara în publicatii, în realitate este un mister pentru savantii evolutionisti.

Sa luam la rând fiecare etapa:



-Atmosfera timpurie. Atmosfera actuala contine oxigen (21%), azot (78%) si este numita oxidanta. Prezenta oxigenului în ipotetica atmosfera primordiala pune probleme dificile de auto-ansamblare a moleculelor. Daca oxigenul e prezent, nu ar trebui sa fie aminoacizi, zaharuri, purine etc. Aminoacizii si zaharurile reactioneaza cu oxigenul formând CO2 si apa. Pentru ca este imposibila ca viata sa evolueze în prezenta oxigenului, evolutionistii speculeaza ca a existat o atmosfera timpurie fara oxigen. Ei propun o atmosfera "reducatoare" care contine hidrogen liber.

Exista o problema în ceea ce priveste stratul de ozon (O3) care protejeaza pamântul de raze ultraviolete. Fara acest strat, moleculele organice s-ar descompune si viata ar dispare curând. Dar daca ai oxigen, el împiedica viata sa apara. O situatie de neiesit pentru teoria evolutionista.

Mai trebuie adaugat ca existenta atmosferei primordiale reducatoare e o teorie si nu exista dovezi în sprijinul ei. Dimpotriva, exista dovezi geologice pentru o atmosfera oxidanta: precipitarea calcarului (carbonat de calciu) în cantitati mari, oxidarea fierului feros în rocile timpurii si distributia mineralelor în rocile sedimentare timpurii.







-Constituirea moleculor organice de baza. Înainte de aparitia macro-moleculelor necesare vietii, trebuie sa existe o sursa de molecule organice de baza. Este nevoie sa existe un ocean cu tone de zaharuri, aminoacizi, purine etc. Sunt mai multe obstacole importante pentru existenta unui astfel de ocean:
  • 1. Cantitatile. Efectul de diluare ale unui ocean primordial întins e o prima problema. Ca exemplu, un studiu în care s-a presupus folosirea întregii cantitati atmosferice de azot pentru formarea moleculelor a indicat ca ar fi rezultat concentratii insuficiente.
  • 2. Sinteza însotita de distrugere. Ca legaturile chimice sa se formeze trebuie sa existe o sursa externa de energie. Din nefericire, aceeasi energie care creaza legaturile cel mai probabil le va si distruge. În faimosul experiment Miller (1953) în care s-au sintetizat aminoacizi, un captor rece a fost folosit pentru a izola selectiv produsii de reactie. Fara el, nu ar fi existat produsi. Unde este "captorul" în acest ocean?
  • 3. Incompatibilitatea. Alta problema este ca moleculele diferite ar reactiona unele cu altele. De exemplu aminoacizii si zaharurile se combina distrugându-se reciproc. În laboratoare, componentele chimice sunt separate dar cum ar fi posibil asta într-un ocean primitiv?

-Constituirea proteinelor si a acizilor nucleici. Ca viata sa apara, trebuie sa se formeze macro-molecule cu structura complicata cum sunt proteinele, ADN si ARN. De asemeni alte componente ale vietii ca lipidele, carbohidratii, hormonii, enzimele etc trebuie sa existe ca viata sa apara. Sinteza proteinelor din ADN e foarte complicata iar experimentele care au încercat sa produca viata artificial au esuat lamentabil. Exista o serie de obstacole împotriva ideii ca viata ar fi aparut spontan dintr-o mare de substante:
  • 1. Mediul chimic. Unele din componentele chimice necesare reactioneaza unele cu altele în moduri contraproductive. De exemplu acidul fosforic necesar ADN ar forma o sare insolubila cu calciul (din fosfatul de calciu), s-ar scufunda pe fundul marii primordiale si nu ar mai fi disponibil pentru formarea ADN.
  • 2. Polimerizarea. Problema formarii polimerilor în proteine si acizii nucleici este ca monomerii niciodata nu devin polimeri în lipsa unei surse de energie. Formarea proteinelor în laborator necesita un numar de interventii ale chimistului. Experimentele cu catalizatori si încalzirea aminoacizilor nu au demonstrat aparitia formarii a ceva apropiat de macro-moleculele vietii.
  • 3. Secventele. Acest aspect este în centrul problemei aparitiei vietii. Presupunând ca TOTUSI a existat o cantitate mare de molecule organice de baza, cum obtii secventele specifice necesare în proteine si în ADN? La proteine, secventa aminoazicilor determina modul cum molecula se "împacheteaza", ceea ce duce si la proprietatile ei fizice. Pentru o functie particulara, o secventa exacta este necesara. Care sunt sansele ca aceasta sa se întâmple accidental? Sansele formarii unei molecule specifice cu 100 aminoazici sunt de (1/20)**100 = 10e130 (cifra 10 cu 130 de zero dupa ea). Sanse aproape inexistente! Faimosul astronom Sir Fred Hoyle si profesorul Chandra Wickramasinghe (ambii atei) au calculat probabilitatea formarii accidentale a vietii acum 5 miliarde de ani. Aceasta e de 10e40000 la 1, un numar atât de aproape de zero ca practic e zero. Ei au considerat apoi universul ca având 100 miliarde de galaxii fiecare cu 100 miliarde stele si 20 miliarde ani. Iarasi, fara sanse ca aceasta sa se întâmple. Hoyle a spus ca posibilitatea formarii vietii undeva în univers e egala cu posibilitatea ca un tornado trecând printr-o hala de piese uzate sa formeze un Boeing 747!
  • 4. Izomerii optici. Aminoacizii sunt de tipurile L-amino (stâng) si D-amino (drept) si sunt formati în proportii egale în experimentele de sinteza. Animalele si oamenii sunt formati aproape în exclusivitate din aminoacizi de tip L-amino. Cum s-a facut aceasta selectie? Aceasta întrebare e fara raspuns.
-Sistemele biologice. Trecerea de la proteine, ADN si ARN si asamblarea în sisteme biologice functionale este alt mister. Trebuie sa plecam de la molecule separate si sa ajungem la sisteme interrelationale complexe capabile de auto-mentinere si auto-replicare. O sugestie a fost constructia de "coacervate" (grupari globulare de particule coloidale). Însa aceasta cale alatura molecule întâmplatoare tinute laolalta prin legaturi chimice electrostatice. Alta încercare foloseste microsfere prin pirocondensarea aminoacizilor. Dar acestea sunt polimeri întâmplatori de aminoacizi instabili, fara sisteme utilizatoare de energie, sisteme de replicare etc. Un sistem biologic e mai mult decât o colectie de molecule aruncate laolalta, ele trebuie sa faca ceva, sa actioneze ca masini ale caror activitati sa corespunda unor functii superioare în celula. Cum au aparut sistemele biologice ramâne de domeniul science fiction.




-Celula vie. Bacteriile, animalele, plantele, oamenii sunt compusi din celule. Celulele sunt extrem de complexe si mult mai mai complicate decât orice masina construita de om. Chiar si cea mai mica celula are 100 proteine, ADN, RNA si contine 100 miliarde de atomi. Celulele simple nu sunt mai primitive sau mai vechi ca origine decât cele mari. Asta pune o problema. Cum faci ca toata aceasta masinarie complicata sa functioneze în acelasi timp? Ori lucreaza toate ori niciuna. De exemplu, informatia pentru construirea aparatului care sintetizeaza proteine e depozitat în ADN. Dar extragerea acestei informatii necesita ca aparatul sa existe deja. Ca sa explici evolutia celului trebuie sa presupui existenta unor protocelule mai simple. O astfel de idee sustine ca o protocelula poate face greseli în formarea proteinelor pentru a crea sisteme noi. Dar aceasta teorie e contrazisa de cucnostinele ca si cele mai mici erori au consecinte biologice devastatoare.

Pe scurt, explicarea originii vietii este o mare problema pentru evolutionisti. Problema e asa de mare încât în literatura stiintifica de prima mâna se ia în calcul posibilitatea originii vietii în spatiul cosmic, prin asa-zisa teoria a "panspermiei".


N-am mai tradus si demontarea minciunilor depre fosile, o gasiti pe acelasi site:
http://emporium.turnpike.net/C/cs/cartoon.htm


Alte legaturi:

Fred_Hoyle
Probleme recente în evolutie
Criza teoriei evolutiei



ai2, daca tot vrei sa crezi în ceva, macar cauta o religie mai de bun simt.


.
__________________
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide

Last edited by Traditie1; 21.02.2010 at 23:55:11.