![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
si chiar daca, ar fi adevarata teoria evolutionista !
mi-am pus si eu de multe ori aceasta dilema in vedere,si nu stiam ce sa raspund, asta pana cand am citit cartea Inteligenta materiei, pe care o recomand ! Problema e cat se poate de simpla : chiar daca universul a avoluat de la big -bang pana la creierul uman,ca supoert material al constiintei umane, asta nu exclude existenta unei entitati superioare cu o constiinta plenara,care a turnat un tipar evolutiv in grauntele infinitezimal care a explodat la big-bang ! Argument : dupa logica umana, nu are cum sa evolueze o forma superioara,prceum constiinta umana, dintr-una inferioara, neantul ,vidul ,entropia de dinainte de big-bang ! Constiinta umana putea fi rezultatul unui tipar pus in evolutia materiei de o forma si mai superioara de constiinta-Constiinta Divina. Asa cum spunea Artistotel,dumnezeu cand gandeste si materializaeaza gandul ! As fi curios sa aflu contraargumentari la aceasta chestiune ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Mariusica; 21.02.2010 at 12:00:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
...................... Revenind la topic, sa vedem care sunt sansele ca teoria evolutionista sa fie adevarata. Probabilitatea matematica ca o singura celula sa fi aparut din întâmplare este de 1/10340,000,000. Aceasta este un numar cu redare grafica speciala, nu e vorba de 1/10 miliarde... ci de fractia 1 pe un numar format din 1 urmat de 340 milioane de zerouri, un numar mai mult decât astronomic. Iar daca totusi asa ceva s-a întâmplat, celula trebuia sa traiasca suficient de lung timp ca sa se reproduca, iar celulele rezultate din reproducere si ele trebuiau sa traiasca destul de mult ca sa se reproduca la rândul lor. Si apoi mai multe "accidente" trebuiau sa aiba loc ca sa apara procesul de complexizare a organismelor. http://nodnc.com/modules.php?name=Co...owpage&pid=291 Si apoi, o minune mai mare (fiindca e imposibila inclusiv din punct de vedere matematic), materia neînsufletita trebuia sa înceapa sa sa aiba senzatii, ratiune. Care este probabilitatea ca o Fiinta superioara sa existe? Din punct de vedere matematic, probabilitatea de 50%, da sau nu. Din punct de vedere logic, o Fiinta spirituala absoluta are mai multe sanse sa existe autonom decât materia aparuta din senin. Existenta este un mare mister, mai ales existenta vie, umana. Aici este o mare taina. Absolutul este infinit nu doar în termeni temporali si spatiali ci si calitativ. Ori materia nu este asa, ea are niste proprietati limitate care se cunosc. Un Absolut viu este o explicatie mai buna pentru infinitul calitativ. Si oare e o coincidenta ca Dumnezeu spune în Scriptura Eu sunt Cel ce sunt? 13. Zis-a iarăși Moise către Dumnezeu: "Iată, eu mă voi duce la fiii lui Israel și le voi zice: Dumnezeul părinților voștri m-a trimis la voi... Dar de-mi vor zice: Cum Îl cheamă, ce să le spun?" 14. Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Așa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" (Iesirea 3) Trebuie sa întelegem ce înseamna sa concepem Absolutul ca o Fiinta rationala, vie, personala. Numai un astfel de absolut poate fi infinit calitativ, poate da adevarata dimensiune infinita existentei, poate explica aparitia lumii si a omului. Adevarata existenta nu poate fi decât absoluta, fabuloasa, dupa cum spune Scriptura: Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El. (I Corinteni, 2, 9)
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 21.02.2010 at 18:03:04. |
|
|||
|
|||
![]()
daca in spatele intregului proiect al universului sta Fiinta heideggeriana,problemele abia acum incep sa apara !
Pt. Heidegger, Fiinta este un fel de entitate eterna,oarecum difuza si confuza in sine ,dar oricum,cauza prima a evolutiei universului,in scopul autorevelarii ei,prin om (fiinta actualizata),prin limbaj, cuvant, opera de arta, si starile limita ale psihicului uman. Numai prin om, fiinta ancestrala, iese din tacerea de mormant a materiei si neantului, pentru a se manifesta si a se intelege pe sine de-a lungul istoriei omenirii ! Insa aici survin cateva probleme ! Cum poate o astfel de fiinta oarecum oarba si muta, in orice caz indeterminata, sa implanteze ab initio un proiect asa grandios si rational,precum big-bangul,cu tot cortegiul ulterior de evolutii,pana la constiinta umana ? Si care e sensul acestei autorevelari,daca ,pana la urma, conform cosmologiei,universul se va raci, si va ingheta pana la 270 grade celsius,starea de nemiscare a atomului,deci moartea termica ! Iar in acest context se stie foarte clar ca peste 5 milioane de nai, parca, soarele va topi planeta Pamant,si va topi orice urma de informatie a trecutului rasei umane ! Astfel, ca, toate cuceririle spiritului uman in final vor fi destinate aneantizarii ? Deci, cum va parveni Fiinta ancestrala la cunoasterea de sine, conform intentiei initiale daca tot ea are in proiect tocmai contrariul,adica re-aneantizarea sa ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am scris asta ca sa intelegi ca nu stii sa folosesti probabilitatile. (De fapt altii nu stiu iar tu reproduci entuziast) Pentru ca in realitate dovezile sustin in mod covarsitor varianta evolutionista. Nimeni, in afara de creationisti, nu afirma ca asa a aparut viata, si anume, o celula a aparut pur si simplu. Atacati baieti, atacati, dar nu stiti ce. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa dovedesc am tradus un site care arata ca probabilitatea ca viata sa fi aparut singura este, din punct de vedere stiintific, imposibila, vezi în continuare. Sunt "infinit" mai putine sanse ca mai multe celule sa se fi format în paralel decât una singura. Originea vietii În teoriile ateiste viata e prezentata ca aparând din ciorba primordiala. Aparitia vietii astfel ar fi necesitat un mediu favorabil pentru mult timp, aparitia moleculelor organice, apoi a macro-moleculelor, apoi a sistemelor biologice (incluzând de pilda conversia energetica) si apoi toate combinate ca sa apara o extrem de complexa celula vie. Fiecare din aceste etape pun atâtea probleme încât numai cu multa credinta pot fi acceptate. Explicarea originii vietii prin mijloace ne-supranaturale necesita o explicatie plauzibila pentru fiecare dintre aceste etape luate separat. Desi originea materiala a vietii este prezentata ca teorie autoritara în publicatii, în realitate este un mister pentru savantii evolutionisti. Sa luam la rând fiecare etapa: -Atmosfera timpurie. Atmosfera actuala contine oxigen (21%), azot (78%) si este numita oxidanta. Prezenta oxigenului în ipotetica atmosfera primordiala pune probleme dificile de auto-ansamblare a moleculelor. Daca oxigenul e prezent, nu ar trebui sa fie aminoacizi, zaharuri, purine etc. Aminoacizii si zaharurile reactioneaza cu oxigenul formând CO2 si apa. Pentru ca este imposibila ca viata sa evolueze în prezenta oxigenului, evolutionistii speculeaza ca a existat o atmosfera timpurie fara oxigen. Ei propun o atmosfera "reducatoare" care contine hidrogen liber. Exista o problema în ceea ce priveste stratul de ozon (O3) care protejeaza pamântul de raze ultraviolete. Fara acest strat, moleculele organice s-ar descompune si viata ar dispare curând. Dar daca ai oxigen, el împiedica viata sa apara. O situatie de neiesit pentru teoria evolutionista. Mai trebuie adaugat ca existenta atmosferei primordiale reducatoare e o teorie si nu exista dovezi în sprijinul ei. Dimpotriva, exista dovezi geologice pentru o atmosfera oxidanta: precipitarea calcarului (carbonat de calciu) în cantitati mari, oxidarea fierului feros în rocile timpurii si distributia mineralelor în rocile sedimentare timpurii. -Constituirea moleculor organice de baza. Înainte de aparitia macro-moleculelor necesare vietii, trebuie sa existe o sursa de molecule organice de baza. Este nevoie sa existe un ocean cu tone de zaharuri, aminoacizi, purine etc. Sunt mai multe obstacole importante pentru existenta unui astfel de ocean:
-Constituirea proteinelor si a acizilor nucleici. Ca viata sa apara, trebuie sa se formeze macro-molecule cu structura complicata cum sunt proteinele, ADN si ARN. De asemeni alte componente ale vietii ca lipidele, carbohidratii, hormonii, enzimele etc trebuie sa existe ca viata sa apara. Sinteza proteinelor din ADN e foarte complicata iar experimentele care au încercat sa produca viata artificial au esuat lamentabil. Exista o serie de obstacole împotriva ideii ca viata ar fi aparut spontan dintr-o mare de substante:
-Celula vie. Bacteriile, animalele, plantele, oamenii sunt compusi din celule. Celulele sunt extrem de complexe si mult mai mai complicate decât orice masina construita de om. Chiar si cea mai mica celula are 100 proteine, ADN, RNA si contine 100 miliarde de atomi. Celulele simple nu sunt mai primitive sau mai vechi ca origine decât cele mari. Asta pune o problema. Cum faci ca toata aceasta masinarie complicata sa functioneze în acelasi timp? Ori lucreaza toate ori niciuna. De exemplu, informatia pentru construirea aparatului care sintetizeaza proteine e depozitat în ADN. Dar extragerea acestei informatii necesita ca aparatul sa existe deja. Ca sa explici evolutia celului trebuie sa presupui existenta unor protocelule mai simple. O astfel de idee sustine ca o protocelula poate face greseli în formarea proteinelor pentru a crea sisteme noi. Dar aceasta teorie e contrazisa de cucnostinele ca si cele mai mici erori au consecinte biologice devastatoare. Pe scurt, explicarea originii vietii este o mare problema pentru evolutionisti. Problema e asa de mare încât în literatura stiintifica de prima mâna se ia în calcul posibilitatea originii vietii în spatiul cosmic, prin asa-zisa teoria a "panspermiei". N-am mai tradus si demontarea minciunilor depre fosile, o gasiti pe acelasi site: http://emporium.turnpike.net/C/cs/cartoon.htm Alte legaturi: Fred_Hoyle Probleme recente în evolutie Criza teoriei evolutiei ai2, daca tot vrei sa crezi în ceva, macar cauta o religie mai de bun simt. .
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 21.02.2010 at 23:55:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As putea sa-ti dau in sir foarte lung de oameni ce s-ar inscrie in criteriile tale, la care nu iei aminte. Am zis: "Teoria este interesanta. Dar contraargumetul e simplu. Asta ar fi impotriva teoriei tuturor religiilor. Tot ce au invatat religiile de mii de ani ar fi fals. Nu cred ca un Dumnezeu real si-ar minti poporul vreme de mii de ani. Gandeste-te ca au fost arsi pe rug oameni pentru mult mai putin." Vorbesc eu aici de vreo dovada ca Dumnezeu nu exista? Am spus asta in alte locuri dar nu aici. Dar asta e modul de interpretare. In orice, gasiti explicatia necesara si favorabila voua. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau de un asa-zis savant creationist? |
![]() |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|