View Single Post
Vechi 22.02.2010, 12:17:38
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Vrei sa spui link -ul asta:

http://bastrix.wordpress.com/2009/06...ic-monumental/

"Va fi înaltă cât un bloc cu 30 de etaje, va avea 12 lifturi, restaurante, librării și parcare subterană și va costa 400 de milioane de euro."

"Intrarea se va face prin 12 porți, câte una pentru fiecare apostol. Catedrala va avea cinci nivele – trei subterane si două la suprafață. Cele 12 lifturi îi vor ajuta pe credincioși să ajungă din parcare cu 250 de locuri în zona de recreere, unde vor fi restaurante și magazine cu carți și obiecte bisericești."

"Tocmai de aceea arhitecții au proiectat locuri speciale în care vor fi amplasate monitoare gigant, pentru ca slujba să poată fi văzută de toată lumea. Noua construcție este dotată și cu 500 de locuri de cazare. Edificiul va fi construit să reziste la un cutremur de 8.5 grade."

"Lucrările vor demara la sfârșitul acestui an iar Patriarhul crede că în șapte ani se va ține prima slujbă în nouă catedrală”."

Cinci nivele??
Catedrala-parcare-restaurat-hotel-zona-de-recreere?

400 milioane de E inseamna costul a 2000 biserici sau costul a 40 ani de activitate sociala a Bisericii.
Si e doar o estimare, in final suma ar putea sa sara usor cu 1-200 milioane euro peste.
Interesant ar fi sa aflam si cine se preconizeaza a fi constructorul..

Da, Stefan cel Mare a rdicat 40 biserici si manastiri, noi vorbim de bani aruncat pe ceva cu care s-ar fi putut construi cel putin cateva sute de manastiri cu biserica si chilii. Si nu din cele mai modeste.

Tragand linie, se merita? Daca da, din ce considerente?
Doamne-ajuta!

In primul rand poate ca te contrazici cu cine nu trebuie. Eu cred ca am scris foarte clar ce as face cu acesti bani. Dar, am mai spus ca nu sunt eu in masura sa stiu ce planuri are Prea Fericitul.

De asemenea, nu am inteles cum se pot acomoda intr-o biserica restaurantele, spatiile de recreere si aglomeratia de high tech cu Sfintele Slujbe.

Apoi, cred ca exagerezi. Cu 400 mil. euro nu termini 2000 de biserici. Imparte 400.000.000 euro la 700.000 euro si vezi ce rezultat obtii. Suma, oricum este uriasa si doar necazurile din aceasta tara sau obscurantismul si nesimtirea politica o mai pot egala.

Mai mult chiar, nu cred ca aceasta constructie se va ridica atat timp cat in Romania mor copii pentru ca parintii lor nu au bani de operatii. Nu inteleg cum sunt distribuiti banii din bugetul tarii, cand Premierii, toti cati au fost pana acum, spuneau ca nu au bani pentru sanatate, invatamant, cercetare si acum aflam ca BOR va dispune in urmatorii 7 ani de 400 mil euro pentru constructii faraonice. Culmea culmilor, ar urma sa fie amplasata langa alta utopie megalitica a vremurilor recent apuse, Palatul Parlamentului.

Dar, repet, ce stiu eu care sunt planurile si motivatiile Prea Fericitului? L-am auzit la inceputul acestui an, la Biserica Domnita Balasa, spunand ca se lucreaza la proiectul reconstructiei Spitalului Brancovenesc, care ar urma sa asigure asitenta medicala calificata pentru preoti, monahi si monahii. As mintii daca as spune ca m-am bucurat auzind ca ar putea sa aiba o destinatie exclusivista. Eu imi doresc o biserica care sa vina in intampinarea credinciosilor si nu una delimitata si suprainaltata. Dar ce conteaza ce imi doresc eu? Fiecare cu scara lui de valori.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote