Citat:
Īn prealabil postat de lacrimi
Sunt pareri diferite... Sa zicem ca nu mi-a zis pentru a nu ma supara. Dar oare ce poate fi mai suparator decat minciuna? Ce poate crea mai multa neincredere decat minciuna?...
|
Bine Lacrimi, vad ca te consideri tradata ptr. ca nu ti-a zis sau ti-a spus printre ultimii si eu m-as simti la fel, dar el ce ti-a spus?
Sau daca ti-ar fi spus cum ai fi reactionat, tot la fel?
Citat:
In familia lui mai sunt penticostali si imi amintesc ca un var de-al lui a trebuit sa mearga un an de zile, luni, miercuri si duminica, la adunari, pentru a putea fi cercetat de .... pastori (cred) si de-abia atunci i s-a dat botezul. Si cunosc multe cazuri de acest fel. Atunci cum de lui i l-au dat asa repede? O fi avut pile.... pe undeva
|
Inainte de botez stiu ca se face caticheza sau catiheza, nu stiu denumirea sigur, si poate dura de la o luna,...pana la cateva. Aici depinde de fiecare biserica in parte, perioada.
Citat:
Ca mama, trebuie sa-mi indrept copiii pe calea cea buna, spre adevar... Eu nu cred ca un copil crescut si indrumat prin ortodoxie, ajunge sa treaca la budisti, musulmani, etc... Mi-e frica, da! recunosc, ca ii va atrage la penticostali, dar in acelasi timp am incredere ca Dumnezeu va avea mila de ei...
|
Lacrimi am cunoscut si baieti si fete care au ales alte religii necrestine sau chiar sunt ateii. Ca mama trebuie sa te rogi ai tine D-zeu langa El, care este Calea, Adevarul si Viata.
Citat:
Tu crezi ca omul meu se inchina la acelasi Domn Isus ca si mine..., eu insa nu cred asta.
Eu ma inchin si cred intr-un Hristos care ma vrea smerita, milostiva si care imi incearca credinta la orice pas... El crede si se inchina unui Domn Isus care ii spune mereu ce e mai bine sa faca (prin "lucrarile" "proorocilor"), unui Hristos care-l face sa vorbeasca in limbi....
|
Da Lacrimi stiu ca la acelasi Domn Isus, tu esti inca in suparari si nu esti nevoita sa mergi cu el daca nu-ti place sau ti-este rusine.
Unde frecventez acum (de vreo 8-9 ani) o biserica penticostala nu am auzit niciodata a se vorbi in limbi, cel putin in timpul slujbei. In alte biserici am mai auzit dar sa stii ca nu erau incurajati a se ruga in timpul slujbei, in rest nu stiu. Aici intervine si teologia si asa spun si baptisti de ei ca si ortodocsi. Eu nu ma incumet a spune ca este rau sau neadevarat, ca nu stiu, vad ca sunt crestini si-mi ajunge, iar eu nu m-am rugat niciodata in limbi.