Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
Doamne-ajuta!
Apoi, cred ca exagerezi. Cu 400 mil. euro nu termini 2000 de biserici. Imparte 400.000.000 euro la 700.000 euro si vezi ce rezultat obtii. Suma, oricum este uriasa si doar necazurile din aceasta tara sau obscurantismul si nesimtirea politica o mai pot egala.
|
Depinde ce fel de biserica vrei sa ridici daca ajungi la 700.000 euro.
Eu stiu o biserica care s-a ridicat la stadiul in care se putea sluji in ea si o capacitate de cca. 100-150 persoane cu cca 50.000E.
Si nu e din carton.
Citat:
Mai mult chiar, nu cred ca aceasta constructie se va ridica atat timp cat in Romania mor copii pentru ca parintii lor nu au bani de operatii. Nu inteleg cum sunt distribuiti banii din bugetul tarii, cand Premierii, toti cati au fost pana acum, spuneau ca nu au bani pentru sanatate, invatamant, cercetare si acum aflam ca BOR va dispune in urmatorii 7 ani de 400 mil euro pentru constructii faraonice. Culmea culmilor, ar urma sa fie amplasata langa alta utopie megalitica a vremurilor recent apuse, Palatul Parlamentului.
|
Asupra provenientei sumelor nu se lasa sa se inteleaga mare lucru.
Cat va contribui B.O.R si cat Statul Roman?
Din ce buget aStatul roman care mai nou se gandeste sa taie si alocatiile pentru copii, ar urma sa vireze acesti bani?
Citat:
Dar, repet, ce stiu eu care sunt planurile si motivatiile Prea Fericitului? L-am auzit la inceputul acestui an, la Biserica Domnita Balasa, spunand ca se lucreaza la proiectul reconstructiei Spitalului Brancovenesc, care ar urma sa asigure asitenta medicala calificata pentru preoti, monahi si monahii. As mintii daca as spune ca m-am bucurat auzind ca ar putea sa aiba o destinatie exclusivista.
|
Nu i-as spune chiar asa. Cred ca ar fi necesar un spital unde cei din mediul monahal sa aiba parte de ingrijire asa cum trebuie, nu sa fie trimisi intr-un spital oarecare la discretia personalului care de cele mai multe ori, numai ortodox nu e.
In plus, de unde sa aiba bietul calugar mita pentru doctori si asistente? Acolo ii este sfarsitul.