Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Ratacirea ta e cat se poate de clara. A accepta un semn diavolesc (666 de ex) pe actul meu de identitate mi se pare o lepadare clara, si constiinta imi spune asta, nu numai duhovnicii.
Nu vreau sa zic ca actualele acte de identitate au cei 3 de 6, vreau doar sa zic ca daca ar avea clar acei 3 de 6, si lepadarea ar fi clara. Parerea mea.
|
Cred ca exagerezi. In primul rind acel act de "identitate" nu-ti apartine, e al Cezarului, ca sa stie cine misca in tara lui si pe care ti-l poate lua oricind inapoi. Daca nu ma insel, pe pasapoarte chiar scrie ca sint proprietatea Ministerului de Externe. Daca Cezarul vrea sa-si tina evidenta la dosare cu numere "diabolice", cine-l poate impiedeca?... Cu totul altfel s-ar pune problema daca ar vrea sa ma insemne in carne (pe mina sau pe frunte).
In al doilea rind, asa cum am spus, nimeni nu-ti cere sa te lepezi de Hristos si nu-ti conditioneaza vinzarea sau cumpararea de bunuri de posesia unui asemenea document. In ziua cind o sa o faca, atunci o sa am si un alt raspuns.
Duhovnicii vostri mai bine v-ar invata ortodoxia pina la capat decit sa se lupte cu situatii inCHIPuite.