![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...iar Sfintul Sinod BOR de la 1903 probabil ca a devenit sinodul lui stalin de la 1923!...dupa numai 20 de anisori.
|
|||
|
|||
![]()
Stai foarte, foarte prost si cu matematica, amice! Aceea s-a intimplat dupa exact 45 de ani.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa zic ca actualele acte de identitate au cei 3 de 6, vreau doar sa zic ca daca ar avea clar acei 3 de 6, si lepadarea ar fi clara. Parerea mea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Totusi minuni sunt si la copti, si la romano-catolici si la protestanti, s.a.m.d. Minuni sunt si la Medjugorje, la Fatima, la Lourdes; oamenii se vindeca de boli, se intorc la "credinta", devenind mai buni, mai "crestini", s.a.m.d. Inseamna asta ca Adevarul, care este doar UNUL, se afla in aceste adunari? Nu, Biserica e doar Una, la fel cum si Hristos e doar unul! Adevarul e doar Unul, la fel cum si Biserica e doar UNA! Harul se gaseste doar in Biserica si nu si'n alte "biserici" dupa cum afirma Parintele Staniloae (biserici nedepline...)! Vazand ca'n aceste parasinagogi (pentru ca nu le putem numi Biserici) avem "minuni", si fapte bune, eu, mirean, sa inteleg ca romano-catolicismul, protestantismul, nestorianismul, coptismul, si alte erezii, FAC PARTE DIN UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA? Poate imi vei zice de Sfintii Inchisorilor si de moastele lor! Uita-te la copti si vezi cati martiri au murit pentru Hristos! Si totusi, fata de UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA sunt ERETICI, nu "biserici nedepline"! Vezi ca si ei au moaste! Prin aceste "dovezi", detin oare coptii Adevarul? Nu, in nici un caz! |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Antoni0;215580]
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi minunile lui Moise versus minunile vrajitorilor Egipteni. Vezi ca Parinti care sa vada Lumina Necreata (de ex. Cuv. Paisie Aghioritul) au fost numai in Biserica Ortodoxa, nu si la catolici. Vezi ca stigmata a fost numai la catolici, nu si la ortodocsi. Vezi ca Sfanta Lumina de la Ierusalim vine numai la ortodocsi, nu si la armeni sau catolici. Si asa mai departe. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rind, asa cum am spus, nimeni nu-ti cere sa te lepezi de Hristos si nu-ti conditioneaza vinzarea sau cumpararea de bunuri de posesia unui asemenea document. In ziua cind o sa o faca, atunci o sa am si un alt raspuns. Duhovnicii vostri mai bine v-ar invata ortodoxia pina la capat decit sa se lupte cu situatii inCHIPuite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei care se considera in adevar pot cadea in mandrie, iar apoi pot face greseli fara sa-si mai dea seama. Iar Dumnezeu nu i-a iertat nici pe ingerii cei mandri, darmite pe oameni. De fapt eu nu cred ca noi, cei de pe stil nou suntem chiar asa de indepartati de voi cei de pe stil vechi, cum suntem de pilda fata de catolici. In plus, isi spune cuvantul efortul duhovnicesc al fiecarui credincios si al fiecarui preot indiferent daca e pe stil nou sau pe stil vechi. Am vazut lucrare de Duh Sfant la un preot ortodox pe stil nou. Vremurile sunt si asa vitrege. Se pare ca necuratul si-a varat nitel coada si la romanii care sunt pe stil vechi, caci le-a venit ideea sa fie hipercorecti, adica sa-i reboteze pe cei care sunt pe stil nou si vor sa treaca pe stil vechi. Ei, cu asta nu sunt de acord. Miroase a mandrie. Ceilalti care mai sunt pe stil vechi nu procedeaza astfel din cate stiu. In rest, schimbarea calendarului nu-mi convine nici mie. Singurul lucru pe care-mi impun sa-l fac este sa-mi cumpar si un calendar pe stil vechi pentru ca sa mai pot tine seama de sarbatorile mari. Important e sa acord atentie sfintilor, nu sa ma mandresc cu calendarul cel bun si sa-i neglijez pe sfinti pe stil nou sau pe stil vechi. Daca in lupta noastra cu fortele raului, cu pacatele proprii si cu ereziile cele mari ne vom arata biruitori, atunci nadajduim sa ne bucuram de mila lui Dumnezeu, pe stil nou si pe stil vechi. In concluzie, cred ca Ortodoxia e inaltatoare si chiar sfintitoare pentru cei care o respecta ca la carte: pe stil nou si pe stil vechi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 22:19:46 |
Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 20:28:43 |
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 13:11:53 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|