Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 22:52:58
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Aha, deci minunea cu Sf. Cruce din 1925 trebuie tinut cont de ea, dar celelalte sute de minuni care se intampla la cei pe Stil Nou nu trebuie tinut cont de ele. Logica ta este impecabila :).

Cred ca am cam incheiat discutia cu tine, nu mai are nici un rost.
...iar Sfintul Sinod BOR de la 1903 probabil ca a devenit sinodul lui stalin de la 1923!...dupa numai 20 de anisori.
Vechi 23.02.2010, 00:40:24
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
...iar Sfintul Sinod BOR de la 1903 probabil ca a devenit sinodul lui stalin de la 1923!...dupa numai 20 de anisori.
Stai foarte, foarte prost si cu matematica, amice! Aceea s-a intimplat dupa exact 45 de ani.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 00:44:11
Banned

Implicit

Citat:
Aha, deci minunea cu Sf. Cruce din 1925 trebuie tinut cont de ea, dar celelalte sute de minuni care se intampla la cei pe Stil Nou nu trebuie tinut cont de ele. Logica ta este impecabila :).
Si cam care ar fi “celelalte sute de minuni”? Eu nu cred ca poti sa aduci nimic care sa puna urma de indoiala in ceea ce priveste semnificatia marii minuni de la Atena din 1925. Iar daca vii cu povesti pagine, genul calugaritelor transformate de Dumnezeu in vipere, in nu mai stiu care insula greceasca, atunci mai bine lasa-te pagubas!

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Cred ca am cam incheiat discutia cu tine, nu mai are nici un rost. Te mai intreb doar 2 lucruri:

1. Stii cumva de cine apartin zelotii de la Esfigmenu, din Sf. Munte? Tin de vreun sinod ceva?
Parintii de la Esphigmenou, ca mai toti Parinti zeloti din Munte nu comemoreaza Patriarhul Ecumenic si pe nimeni altul decit pe Iisus Hristos! Chiar si asa, din acest motiv, au devenit tinta Patriarhului Ecumenic care foloseste mijloace diabolice pentru a-si aduce sub control intregul Munte. Daca Parintii de la Espigmenou ar comemora vreun episcop ortodox (calendarist) grec si-ar semna practic “condamnarea la moarte” fiindca ar da Istanbulului justificarea legala pentru a-i scoate afara din Athos.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
2. Te-am mai intrebat odata de codurile de bare, dar nu am fost prea explicit, asa ca reiau intrebarea: ai accepta un cod de bare gen EAN-13, care are cei 3 de 6, pe actul tau de identitate (drivers license, pasaport, carte de identitate, etc)?
Atita timp cit nu mi se cere in nici un fel, direct sau indirect sa ma dezic de Hristos si nu am nici certitudinea ca Cezarul a devenit mai antihristic decit mai inainte nu vad nici un fel de problema in a folosi asemenea documente. Tu te lepezi de El oridecite ori spui ca Trupul lui Hristos se afla acolo unde te impartasesti tu, dar te-a gasit ortodoxia in detalii inchipuite!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 10:33:40
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Parintii de la Esphigmenou, ca mai toti Parinti zeloti din Munte nu comemoreaza Patriarhul Ecumenic si pe nimeni altul decit pe Iisus Hristos! Chiar si asa, din acest motiv, au devenit tinta Patriarhului Ecumenic care foloseste mijloace diabolice pentru a-si aduce sub control intregul Munte. Daca Parintii de la Espigmenou ar comemora vreun episcop ortodox (calendarist) grec si-ar semna practic “condamnarea la moarte” fiindca ar da Istanbulului justificarea legala pentru a-i scoate afara din Athos.
Nu mi-ai raspuns la intrebare: comemoreaza zelotii sau nu vreu episcop, oricare ar fi el, vechi/nou calendarist, mateit, etc? Apartin de vreun sinod (oricarer ar fi acela), sau nu? Au macar vreun episcop in manastirea lor?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 10:36:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Atita timp cit nu mi se cere in nici un fel, direct sau indirect sa ma dezic de Hristos si nu am nici certitudinea ca Cezarul a devenit mai antihristic decit mai inainte nu vad nici un fel de problema in a folosi asemenea documente. Tu te lepezi de El oridecite ori spui ca Trupul lui Hristos se afla acolo unde te impartasesti tu, dar te-a gasit ortodoxia in detalii inchipuite!
Ratacirea ta e cat se poate de clara. A accepta un semn diavolesc (666 de ex) pe actul meu de identitate mi se pare o lepadare clara, si constiinta imi spune asta, nu numai duhovnicii.

Nu vreau sa zic ca actualele acte de identitate au cei 3 de 6, vreau doar sa zic ca daca ar avea clar acei 3 de 6, si lepadarea ar fi clara. Parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 10:39:19
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
[quote]

Totusi minuni sunt si la copti, si la romano-catolici si la protestanti, s.a.m.d.

Minuni sunt si la Medjugorje, la Fatima, la Lourdes; oamenii se vindeca de boli, se intorc la "credinta", devenind mai buni, mai "crestini", s.a.m.d.

Inseamna asta ca Adevarul, care este doar UNUL, se afla in aceste adunari?

Nu, Biserica e doar Una, la fel cum si Hristos e doar unul! Adevarul e doar Unul, la fel cum si Biserica e doar UNA! Harul se gaseste doar in Biserica si nu si'n alte "biserici" dupa cum afirma Parintele Staniloae (biserici nedepline...)!

Vazand ca'n aceste parasinagogi (pentru ca nu le putem numi Biserici) avem "minuni", si fapte bune, eu, mirean, sa inteleg ca romano-catolicismul, protestantismul, nestorianismul, coptismul, si alte erezii, FAC PARTE DIN UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA?

Poate imi vei zice de Sfintii Inchisorilor si de moastele lor! Uita-te la copti si vezi cati martiri au murit pentru Hristos! Si totusi, fata de UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA sunt ERETICI, nu "biserici nedepline"!

Vezi ca si ei au moaste! Prin aceste "dovezi", detin oare coptii Adevarul?

Nu, in nici un caz!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 11:05:44
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

[quote=Antoni0;215580]
Citat:

Totusi minuni sunt si la copti, si la romano-catolici si la protestanti, s.a.m.d.

Minuni sunt si la Medjugorje, la Fatima, la Lourdes; oamenii se vindeca de boli, se intorc la "credinta", devenind mai buni, mai "crestini", s.a.m.d.

Inseamna asta ca Adevarul, care este doar UNUL, se afla in aceste adunari?

Nu, Biserica e doar Una, la fel cum si Hristos e doar unul! Adevarul e doar Unul, la fel cum si Biserica e doar UNA! Harul se gaseste doar in Biserica si nu si'n alte "biserici" dupa cum afirma Parintele Staniloae (biserici nedepline...)!

Vazand ca'n aceste parasinagogi (pentru ca nu le putem numi Biserici) avem "minuni", si fapte bune, eu, mirean, sa inteleg ca romano-catolicismul, protestantismul, nestorianismul, coptismul, si alte erezii, FAC PARTE DIN UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA?

Poate imi vei zice de Sfintii Inchisorilor si de moastele lor! Uita-te la copti si vezi cati martiri au murit pentru Hristos! Si totusi, fata de UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA sunt ERETICI, nu "biserici nedepline"!

Vezi ca si ei au moaste! Prin aceste "dovezi", detin oare coptii Adevarul?

Nu, in nici un caz!
Auzi Antonio frate, n-ati vrea sa va duceti voi toti astia care va mantuiti prin separatie pe alt forum?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 15:43:27
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul

Nu e chiar asa, exista niste diferente.

Vezi minunile lui Moise versus minunile vrajitorilor Egipteni.

Vezi ca Parinti care sa vada Lumina Necreata (de ex. Cuv. Paisie Aghioritul) au fost numai in Biserica Ortodoxa, nu si la catolici.

Vezi ca stigmata a fost numai la catolici, nu si la ortodocsi.

Vezi ca Sfanta Lumina de la Ierusalim vine numai la ortodocsi, nu si la armeni sau catolici.

Si asa mai departe.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 00:22:16
Banned

Implicit

Citat:
Ratacirea ta e cat se poate de clara. A accepta un semn diavolesc (666 de ex) pe actul meu de identitate mi se pare o lepadare clara, si constiinta imi spune asta, nu numai duhovnicii.

Nu vreau sa zic ca actualele acte de identitate au cei 3 de 6, vreau doar sa zic ca daca ar avea clar acei 3 de 6, si lepadarea ar fi clara. Parerea mea.
Cred ca exagerezi. In primul rind acel act de "identitate" nu-ti apartine, e al Cezarului, ca sa stie cine misca in tara lui si pe care ti-l poate lua oricind inapoi. Daca nu ma insel, pe pasapoarte chiar scrie ca sint proprietatea Ministerului de Externe. Daca Cezarul vrea sa-si tina evidenta la dosare cu numere "diabolice", cine-l poate impiedeca?... Cu totul altfel s-ar pune problema daca ar vrea sa ma insemne in carne (pe mina sau pe frunte).

In al doilea rind, asa cum am spus, nimeni nu-ti cere sa te lepezi de Hristos si nu-ti conditioneaza vinzarea sau cumpararea de bunuri de posesia unui asemenea document. In ziua cind o sa o faca, atunci o sa am si un alt raspuns.

Duhovnicii vostri mai bine v-ar invata ortodoxia pina la capat decit sa se lupte cu situatii inCHIPuite.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 16:31:54
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca exagerezi. In primul rind acel act de "identitate" nu-ti apartine, e al Cezarului, ca sa stie cine misca in tara lui si pe care ti-l poate lua oricind inapoi. Daca nu ma insel, pe pasapoarte chiar scrie ca sint proprietatea Ministerului de Externe. Daca Cezarul vrea sa-si tina evidenta la dosare cu numere "diabolice", cine-l poate impiedeca?... Cu totul altfel s-ar pune problema daca ar vrea sa ma insemne in carne (pe mina sau pe frunte).

In al doilea rind, asa cum am spus, nimeni nu-ti cere sa te lepezi de Hristos si nu-ti conditioneaza vinzarea sau cumpararea de bunuri de posesia unui asemenea document. In ziua cind o sa o faca, atunci o sa am si un alt raspuns.

Duhovnicii vostri mai bine v-ar invata ortodoxia pina la capat decit sa se lupte cu situatii inCHIPuite.
Aici trebuie sa-ti atrag atentia sa nu cazi in capcana. Duhovnicii chiar si cei din Athos (care sunt pe stil vechi) considera ca actele cu microcip trebuie evitate pentru ca altfel devenim dependenti de Sistem si nu vom mai avea puterea duhovniceasca de a face de a ne descurca atunci cand se va pune problema pecetluirii propriu-zise. (Vezi scrierile parintelui Paisie Aghioritul din Athos si ale Sfantului Lavrentie de Cernigov , amandoi pe stil vechi.) Deci trebuie sa ne obisnuim din timp si cu acest tip de post, adica sa renuntam la anumite facilitati oferite se Sistem pentru a fi mai putin vulnerabili in vremea aceea.

Cei care se considera in adevar pot cadea in mandrie, iar apoi pot face greseli fara sa-si mai dea seama. Iar Dumnezeu nu i-a iertat nici pe ingerii cei mandri, darmite pe oameni.

De fapt eu nu cred ca noi, cei de pe stil nou suntem chiar asa de indepartati de voi cei de pe stil vechi, cum suntem de pilda fata de catolici. In plus, isi spune cuvantul efortul duhovnicesc al fiecarui credincios si al fiecarui preot indiferent daca e pe stil nou sau pe stil vechi. Am vazut lucrare de Duh Sfant la un preot ortodox pe stil nou. Vremurile sunt si asa vitrege. Se pare ca necuratul si-a varat nitel coada si la romanii care sunt pe stil vechi, caci le-a venit ideea sa fie hipercorecti, adica sa-i reboteze pe cei care sunt pe stil nou si vor sa treaca pe stil vechi. Ei, cu asta nu sunt de acord. Miroase a mandrie. Ceilalti care mai sunt pe stil vechi nu procedeaza astfel din cate stiu.

In rest, schimbarea calendarului nu-mi convine nici mie. Singurul lucru pe care-mi impun sa-l fac este sa-mi cumpar si un calendar pe stil vechi pentru ca sa mai pot tine seama de sarbatorile mari. Important e sa acord atentie sfintilor, nu sa ma mandresc cu calendarul cel bun si sa-i neglijez pe sfinti pe stil nou sau pe stil vechi. Daca in lupta noastra cu fortele raului, cu pacatele proprii si cu ereziile cele mari ne vom arata biruitori, atunci nadajduim sa ne bucuram de mila lui Dumnezeu, pe stil nou si pe stil vechi.

In concluzie, cred ca Ortodoxia e inaltatoare si chiar sfintitoare pentru cei care o respecta ca la carte: pe stil nou si pe stil vechi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine a fost nevasta lui Cain? catalin755 Generalitati 23 13.08.2012 22:19:46
Cine a fost la manastirea ghighiu? ingerul_pazitor Generalitati 6 08.08.2010 20:28:43
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? ghost7 Despre Biserica Ortodoxa in general 13 16.02.2010 13:11:53
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20