Din cetatea Clujului o să ies când o să-mi iau concediu de Paști, dar nu vă distrați că m-aș crede eu prooroc că ați văzut ce a zis Ioan când l-au întrebat fariseii și saducheii dacă este el proorocul sau profetul sau Mesia? și el deși venise în duhul lui Ilie, a zis că nu este el proorocul... deci s-a smerit el care era prooroc să lase doar pe Mesia ca fiind prooroc, el care era mai mare decât un prooroc după cum a mărturisit Hristos despre el, considerându-se o gură ca de papagal, că a zis despre sine că este gura care strigă în pustie, ceea ce proorocise profetul Isaia: „gatiți calea Domnului, drepte faceți-I cărările”.
Iar voi acuma ați vrea voi ca eu nefiind socotit decât un păcătos, un mare păcătos mirean din una biserică : BVT, BOR și din BNI, să mă consider eu prooroc când eu n-am proorocit nimic, nici peste o colibă darmite peste o cetate atât de mare cum este Clujul?
Păi nu cuvintele mele ar trebui să le puneți peste voi ci Cuvântul lui Dumnezeu, și atunci dacă ar ieși „fiul lui Iona din cetate”, atunci sigur prin mila milostivirii Sale nu v-a distruge Dumnezeu cetatea aceea... dar iată că au păcătuit din nou și mult și atunci a lăsat-o Dumnezeu pe Ninive, mai târziu, și a căzut în păcate tot mai mari și li s-a întâmplat lor mai rău ca mai înainte: s-a distrus cetatea aceea, fiindcă era fără de Cuvânt de prooroc peste ea!