View Single Post
Vechi 28.02.2010, 22:11:14
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Pedagogia lui Dumnezeu in Vechiul Testament si in Noul Testament cunoaste anumite etape, asa cum un parinte se adreseaza copilului sau diferit in functie de etapele varstei, cum minunat spune Apostolul Pavel- "la inceput ne hranim cu lapte si cand crestem ne hranim cu bucate".
Apostolul se referă la etapele parcurse de fiecare dintre noi pentru întâlnirea cu Regele nostru, nu la etapele omenirii. E absolut evident din context. "V-am hrănit cu lapte, nu cu bucate tari" le scrie Apostolul corintenilor. Eu (adică apostolul) v-am hrănit. Deci, se referă la urcușul duhovnicesc al oamenilor. Nu la vreun urcuș al omenirii, care nici nu există. Dimpotrivă, toată istoria, de la Geneză și până la Apocalipsă, e povestea unui coborâș neîntrerupt. Cristos S-a încarnat din "disperarea" lui Dumnezeu că oamenii sunt tot mai păcătoși și că soluțiile de până atunci, cu profeți inspirați, nu au avut efectul scontat și nu ca premiu oferit oamenilor pentru că ar fi atins vreun nivel la care meritau întâlnirea cu El. Dovadă e că oamenii L-au răstignit și pe Acela.

Citat:
Partea a doua a postarii, nu stiu la ce te referi?
La pedepse ale lui Dumnezeu prezente în Noul Testament.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote