Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Ai pus punctul pe i. De ce adica la manastirea Cebza calugarii umbla cu VW Golf cand exista masini de doua ori mai ieftine cu care sa-si poata face treaba?! De ce aud de la preoti (neamuri) ca se plimba cu Lexus ultimul tip (de-alea de parcheaza singure)?
De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume?
|
Daca vrei sa spui lucrurilor pe nume, spune cam cati dintre preoti au astfel de masini sau cate manastiri..
Ca altfel transmiti mesajul gresit. Sau asta vrei?
Citat:
Cand am ajuns (cu totul intamplator, cu niste babete care m-au platit sa le duc) acum vreo 10 ani la biserica aia din Liteni/Suceava unde preotul deschide cartea pentru oricine plateste, l-am intrebat pe raspopit daca e corect ce face... Oare ce crezi ca mi-a raspuns? NU JUDECATI!!!!
|
Folosesti gresit termenii, din moment ce facea asta ca preot inseamna ca nu era "raspopit" (daca cunosti termenul).
Ca ti-a dat un raspuns care te-a lasat masca arata cat de putina este credinta ta, ca poate daca erai un bun crestin ii inchideai tu gura (duhovniceste) sau macar ii dadeai de gandit.
Citat:
Deci sa tacem din gura si sa ne vedem de pacatele noastre, ca nu e bine si NU AVEM VOIE nici sa ne gandim la pacatele popii, nu?!
|
Ba da, cum sa nu, daca te ajuta la mantuirea ta, gandeste-te la pacatele lui.
Zi asa: "Doamne, daca un om cu atat har a avut parte de asa cadere, ce o sa fie cu mine pacatosul?". Si fugi repede la duhovnic, varsa tot ce ai pe suflet si pazeste-l cu cel putin atata ravna cu cat contorizezi greselile astora si sigur ai sa fii mantuit.