Citat:
În prealabil postat de Iustin000
Omu bun,ca tot te-ai denumit asa, ce vrei sa spui?ca eu daca m-am nascut tigan,nu am voie sa ma impartasesc???desi parintele mi-a dat binecuvantare?Daca erai om bun, nu gandeai asa, in mod rasist si se pare ca toti cei care ti-au citit mesajul sunt de acord cu tine,pentru ca nimeni nu a sesizat asta.Deci ce sa gandesc eu acum?Ca pe voi toti va iubeste Dumnezeu dar pe tigani,nu?Nu tot El i-a creat?Nu ne iubeste pe toti Dumnezeu?
|
Ai citit cu atentie postarea? Nu Omubun are ceva cu ei, ci ei..tiganii, nu voiau sa intelega ca nu te poti impartasi daca nu esti spovedit inainte, si recurgeau atunci repede la discriminare, fara a face un minim de efort sa intealaga rostul lucrurilor...am sau nu am dreptate?
E ceva de genul: In Germania intr-un camin, erau mai multe studente cazate...printre care si o negresa. Buuun...bucataria era comuna, si se stabilise ca fiecare o data ce folosea vesela, oalele, tigaile...sa le spele dupa ce statea la masa, din bun simt..si respectand codul bunelor maniere!
Toate fetele spalau in urma lor, lasau totul curat...numai negresa nu. Azi asa, maine asa...si la un moment dat una dintre fete i-a sugerat totusi sa nu mai lase lucrurile nespalate o data ce le foloseste, pentru ca nu e corect sa i le spele altcineva, dupa ce le gaseste..cum le gaseste! Care crezi ca a fost raspunsul negresei " Ai ceva cu mine, sunteti rasiste?"..deeeci a preferat sa le acuze de rasism, in loc sa inteleaga de fapt ca...trebuia sa isi spele vasele, si ca nimeni nu era obligat sa stranga in urma celuilalt ( fie el caucazian, tigan, chinez, nigerian, negru...sau extraterestru)!!!
Doamne ajuta!