View Single Post
Vechi 04.03.2010, 14:05:17
Zalmoxis_Nemuritorul's Avatar
Zalmoxis_Nemuritorul Zalmoxis_Nemuritorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Am mai spus si mai demult, vezi retelele neuronale: diferentele in ceea ce pot ele face creste exponential cu numarul de axioni. Chiar daca ele fizic difera numai prin numarul de axioni, ceea ce pot ele realiza difera foarte mult.
Am impresia ca tu esti de acord cu evolutia fizica a omului dar nu si cu cea "spirituala". Am inteles bine?
Unde se mai situeaza inteligenta daca nu in cutia craniana? :)
HS s-a schimbat destul de mult de acum 40.000 de ani, avind in vedere perioada scurta si faptul ca defectele sale fizice sint compensate de o materie cenusie generoasa.
Cimpanzeii si chiar si alte primate au capacitatea de a gindi abstract, iontr-o anumita masura.
Despre fenomenele paranormale nu mai discut aici, sper sa vorbim despre ceva mai serios.
Cu evolutia spirituala sunt deacord in sensul in care evolutia capacitatii craniene (pe care il compar cu hardul in calculator) a putut ajunge la un nivel intr-atat de avansat incat sa poata primi un soft (sufletul) personalizat pe masura sa. :)

Cat priveste fenomenele paranormale, tine cont ca stiinta adevarata opereaza pe principii probabilistic- statistice si obiective. Negarea ad priorica a existentei acestor fenomene nu e stiinta, ci e dogmatism (scientism sau cum s-o chema). Daca acest fenomen, precum spuneam, nu a putut fi testat si dovedit deocamdata, nu inseamna ca el nu exista. Corect ar fi sa spunem ca deocamdata nu stim, dar fenomenul merita cercetat oricum, daca nu dpdv al stiintelor exacte macar dpdv antropologic si cultural.