View Single Post
Vechi 04.03.2010, 18:53:40
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ..

Citat:
În prealabil postat de felicitas Vezi mesajul
Andrei25 ce o sa faci cand vei fi casatorit si sotia ta isi va dori sa va iubiti fizic ( si asta nu in zilele interzise de biserica ci in cele permise ) ? Ii vei intoarce spatele? Sa zicem ipotetic bineinteles ca isi va dori ea in momentul acela sa fie cu tine foarte, foarte mult si nu va accepta refuzul tau si sa presupunem ca aveti deja in clipa aceea copii. Ce o sa faci, o sa continui sa o refuzi? Vei veni in intampinarea ei cu o sumedenie de argumente teologice care sa o ''calmeze''? Te-ai gandit macar pentru o secunda, ca ii vei rani iubirea? Ca in relatia de casatorie nu esti numai tu, ci sunteti doi? Ca nu poti sa o obligi sa faca tot timpul ca tine? Si invers e la fel de valabil. Eu ceea ce vorbesc spun si din experienta mea si daca vrei ca bonus iti aduc ca suport si carte recomandata: ''Scrisoare catre Ecaterina'' de la Editura Bizantina, citeste acolo cu atentie, si sa-mi spui ce parere ai.
Felicitas, cred ca nu m-am facut inteles. Dumnezeu a randuit prin Biserica, ca sotii sa traiasca trupeste impreuna, in zilele randuite de Biserica . Cei care vor sa fie desavarsiti, si care sunt desavarsiti, traiesc impreuna doar pt nastere de prunci. Dar daca vor sa fie impreuna, pt ca isi doresc asta, ori din neputinta si aprinderea trupeasca, nu e pacat, pt ca Biserica a ingaduit asta, pt ca oamenii sunt neputinciosi si supusi greselii, numai sa fie in zilele randuite de Biserica, si ca oamenii sa-si asume responsabilitatea actului, adica sa nu foloseasca anticonceptionale, prezervativ, metoda calendarului, samd, pt a se feri de copii. Exista cazuri cand cei doi isi doresc sa fie impreuna in perioada calendarului, dar nu pentru ca vor sa se fereasca de copii, ci pt ca dorinta lor a coincis cu aceasta perioada, si in acest caz, nu e pacat. Sf Apostol Pavel spune : "decat sa arda, mai bine sa se casatoreasca".
Ce spuneai tu mai sus, e adevarat. Daca eu as fi casatorit si sotia mea si-ar dori f mult sa fim impreuna, in zilele randuite, as accepta, pt ca stiu ca nu e pacat (cu conditia sa nu folosim nicio metoda contraceptiva) si Doamne fereste, dintr-o ambitie a mea, sa nu cada ea in desfranare, pt ca trupul e neputincios. Daca mi-ar cere sa facem asta in zile neranduite, nu stiu daca as accepta, nu cred, dar as discuta cu duhovnicul nostru aceasta situatie sa ne invete el mai bine ce sa facem. Dar asta nu are legatura cu ce spuneam eu despre cei ce vor si sunt desavarsiti. Mi se pare ca s-a inteles ca daca sotii traiesc impreuna din alt motiv decat nasterea de prunci, este pacat. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote