View Single Post
Vechi 04.03.2010, 20:02:12
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Felicitas, cred ca nu m-am facut inteles. Dumnezeu a randuit prin Biserica, ca sotii sa traiasca trupeste impreuna, in zilele randuite de Biserica . Cei care vor sa fie desavarsiti, si care sunt desavarsiti, traiesc impreuna doar pt nastere de prunci. Dar daca vor sa fie impreuna, pt ca isi doresc asta, ori din neputinta si aprinderea trupeasca, nu e pacat, pt ca Biserica a ingaduit asta, pt ca oamenii sunt neputinciosi si supusi greselii, numai sa fie in zilele randuite de Biserica, si ca oamenii sa-si asume responsabilitatea actului, adica sa nu foloseasca anticonceptionale, prezervativ, metoda calendarului, samd, pt a se feri de copii. Exista cazuri cand cei doi isi doresc sa fie impreuna in perioada calendarului, dar nu pentru ca vor sa se fereasca de copii, ci pt ca dorinta lor a coincis cu aceasta perioada, si in acest caz, nu e pacat. Sf Apostol Pavel spune : "decat sa arda, mai bine sa se casatoreasca".
Ce spuneai tu mai sus, e adevarat. Daca eu as fi casatorit si sotia mea si-ar dori f mult sa fim impreuna, in zilele randuite, as accepta, pt ca stiu ca nu e pacat (cu conditia sa nu folosim nicio metoda contraceptiva) si Doamne fereste, dintr-o ambitie a mea, sa nu cada ea in desfranare, pt ca trupul e neputincios. Daca mi-ar cere sa facem asta in zile neranduite, nu stiu daca as accepta, nu cred, dar as discuta cu duhovnicul nostru aceasta situatie sa ne invete el mai bine ce sa facem. Dar asta nu are legatura cu ce spuneam eu despre cei ce vor si sunt desavarsiti. Mi se pare ca s-a inteles ca daca sotii traiesc impreuna din alt motiv decat nasterea de prunci, este pacat. Doamne ajuta!
Da, " baietel ", tu vorbeste aici despre ce ai face cand te-ai insura, doar nu te doare gura, insa, de la vorbe la fapte sa stii ca este CALE LUUUUUNGA ! Poate ne mai auzim atunci .

Last edited by ory; 04.03.2010 at 20:06:44.
Reply With Quote