Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Cred , ca mult mai bine , tinand cont de amploarea constructiei si a costurilor , sa se fi organizat un fel de referendum , in care contribuabilul avea un cuvant de spus , si in acest fel se evitau tot felul de discutii , nu pe acest forum , ci , in general . Atfel de constructii nu se fac in fiecare an si cred ca era de bun simt ca si omul de rand sa aiba un cuvant de spus .
|
Din pacate cei de sus considera aprioric ca vointa lor e si cea a unei majoritati ortodoxe, chiar daca mai mult pe hartie.
Ceea ce e gresit, majoritatea ortodoxa care NU da pe la biserica (80%) ar fi contra, avand in vedere costurile.
Chiar si din cei care frecventeaza biserica (3-5%) si li s-ar spune ce inseamna de fapt banii astia cred ca majoritatea n-ar fi de acord.
Intr-adevar, Biserica nu e un soi de democratie, dar totusi n-ar trebui sa se creeze astfel de distante intrei ierarhi si credinciosi.
Citat:
În prealabil postat de mihailt
Ca sa se dea bani de la buget pentru acea catedrala nu e nicio problema.
|
Ai vazut tu vreo declaratie, vreun angajament oficial din partea Statului roman, ca se va angaja cu vreo suma semnificativa in constructia ei?
Catedrala va fi o povara pe umerii BOR si atat..nu va fi gata nici in 25 aniRestul...ce ai scris tu acolo, sunt intrebari retorice.
Suntem un popor inghenuncheat, incepand cu '89 incoace, care a fost inceputul sclaviei si nu a libertatii cum ne-am facut noi iluzii atunci.
Imperiile nu se mai fac ca pe vremuri, si natiunile nu mai cad la fel, totul se face pe ascuns sub semnul binelui, democratiei, progreslului, etc.