![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau cat suma care ar fi fost investita de BOR in actiuni sociale pe o perioada de 40 ani (raportat la ultimul an). Pentru ca acest efort financiar sa fie neglijabil, veniturile proprii ale BOR ar trebui sa fie colosale, cu mult peste cei 80mil euro/an ceruti de aceasta catedrala, astfel incat investitia sa se faca fara a tensiona la maxim bugetul BOR, ceea ce e putin probabil, in realitate lucruri mult mai importante vor fi puse pe asteptare din aceasta cauza. Scopul principal ar fi secatuirea resurselor BOR, astfel incat fondurile care ar fi putut avea o destinatie cu adevarat utila sa fie aruncate intr-un proiect cu o utilitate derizorie. Un alt scop ar fi acela de a creste presiunile financiare asupra credinciosilor BOR cat si a parohiilor din tara, preotilor in special, avand in vedere ca guvernul nu poate oferi sume substantiale pentru acest proiect (si nici nu-si permite sa o faca). Se vor face presiuni asupra preotilor si preotii obligati sa faca presiuni asupra credinciosilor, cu repercursiuni negative in plan duhovnicesc si crearea unei distante intre cler (cel de la episcop in sus, in special) si credinciosi. Era un link postat pe aici cu un interviu cu IPS in care declara el insusi ca BOR este o biserica saraca. In aceste conditii, ma intreb cum de nu a avut nimeni ideea sa trimita o scrisoare deschisa IPS prin care sa fie intrebat care e schma de finantare a acestei constructii si sursele financiare, mai ales ca proiectul are un termen bine definit si chiar foarte scurt, deci fara doar si poate este nevoie de o sursa sigura si deloc neglijabila de fonduri. Un alt scop ar fi o imagine proasta a BOR, avand in vedere "intelepciunea" cu care stie sa-si gestioneze resursele, mai ales daca se va mai adauga si esecul realizarii proiectului in intervalul de timp propus, in realitate extinzandu-se pe o perioada nedefinita. Last edited by AlinB; 06.03.2010 at 00:02:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Despre OZN-ul ortodox mai pe larg:
http://www.annunciationwi.com/ O viziune postmodernă despre "corabia" bisericii, care nu mai navighează pe mările învolburate ale acestei lumi ci zboară prin văzduhul (tot mai ) cenușiu al lumii contemporane. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ar trebui inseamna sa construim un mall in loc de o catedrala?
Sau o catedrala-mall? |
|
||||
|
||||
![]()
Cred , ca mult mai bine , tinand cont de amploarea constructiei si a costurilor , sa se fi organizat un fel de referendum , in care contribuabilul avea un cuvant de spus , si in acest fel se evitau tot felul de discutii , nu pe acest forum , ci , in general . Atfel de constructii nu se fac in fiecare an si cred ca era de bun simt ca si omul de rand sa aiba un cuvant de spus .
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa se dea bani de la buget pentru acea catedrala nu e nicio problema.
Poporul roman moare de foame dar s-au dat iar nu stiu cati bani sa se faca nu stiu ce autostrada,macar de s-ar face. Apoi eu nu inteleg de ce UE nu a dat bani Romaniei sa isi faca autostrazi? Inselati de draci cu ordinele cavaleresti care au facut UE au venit de fapt sa jecmaneasca poporul roman de aceea ne-au bagat in UE. Vedeti cati bani s-au dat cu modernizarea liniei ferate Bucuresti-Brasov care nu s-a mai modernizat nici pana acum cum ne-au fost furate companiile de energiei electrica,de apa,de petrol,flota etc. Toate apartin acum unor companii din strainatate. Vedeti cum ne sunt furate padurile si altele ca acestea. Mai vinovat e cel care inselat de draci il tenteaza pe functionarul roman cu spagi. Ne-au bagat rachete in tara sa ne stricam relatiile cu Rusia pentru ca pe ei ii inseala dracii sa urasca poporul rus! Da rusii nu au nimic cu Romania si vedeti cine a tradat din nou Romania daca nu inselatul de draci Basescu care da autonomie la judetele maghiare!UDMR si PDL dealtfel sunt impreuna la Popularii europeni in alianta. Daca BOR trecea la loc pe calendarul neindreptat se unea Romania cu Republica Moldova pe considerente national-religioase si se aduceau si cei din BOSV inapoi! Si cred ca si BRU ar fi fost lasati de BC sa treaca pe calendarul neindreptat daca se dadeau zile libere de Craciun,Adormirea Maicii Domnului,Schimbarea la fata si altele pe calendarul neindreptat! Normal sa fi avut si o situatie economica prospera ca acum Romania fiind saraca nu vor vrea aceia sa se uneasca cu noi. Adica de ce sa se uneasca sa se extinda datoria externa imensa a Romaniei si asupra lor? Pai normal ca Republica Moldova nu vrea sa se uneasca cu Romania daca 93% din populatia Republicii Moldova care sunt crestin ortodocsi tin calendarul neindreptat si noi calendarul indreptat. Vreti sa vedeti ca suntem condusi de niste inselati de draci care umbla sa indatoreze poporul roman la banci internationale? BNR are o rezerva valutara de 29.73 de miliarde de euro. Asta in timp ce poporul roman moare de foame! http://www.financiarul.ro/2010/03/01...miliarde-euro/ Si atunci pentru ce s-a mai facut imprumutul de 20 mld euro la FMI? Eu nu stiu ca sunt prost poate imi explica cineva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce e gresit, majoritatea ortodoxa care NU da pe la biserica (80%) ar fi contra, avand in vedere costurile. Chiar si din cei care frecventeaza biserica (3-5%) si li s-ar spune ce inseamna de fapt banii astia cred ca majoritatea n-ar fi de acord. Intr-adevar, Biserica nu e un soi de democratie, dar totusi n-ar trebui sa se creeze astfel de distante intrei ierarhi si credinciosi. Citat:
Catedrala va fi o povara pe umerii BOR si atat..nu va fi gata nici in 25 aniRestul...ce ai scris tu acolo, sunt intrebari retorice. Suntem un popor inghenuncheat, incepand cu '89 incoace, care a fost inceputul sclaviei si nu a libertatii cum ne-am facut noi iluzii atunci. Imperiile nu se mai fac ca pe vremuri, si natiunile nu mai cad la fel, totul se face pe ascuns sub semnul binelui, democratiei, progreslului, etc. Last edited by AlinB; 06.03.2010 at 23:12:57. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu am văzut macheta publicată în EvZ și nu mi se pare urâtă de loc. Despre dimensiuni și costurile mari, cred că s-a mai pus o dată problema asta. Cu foarte mulți ani în urmă, atunci când s-a făcut Sf Sofia. S-a făcut cu trudă și cu bani mulți, era ciclopică pentru vremea aceea și chiar și pentru zilele noastre, dar uite că s-a făcut și este de referință și acum.
|
||||
|
||||
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|