07.03.2010, 20:50:10
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de iustin10
A zis avva Pafnutie : calatorind pe o cale, mi s-a intamplat de am ratacit din pricina negurii si m-am aflat aproape de sat. Si am vazut pe unii ca se impreunau fara rusine. Asa am stat, rugandu-ma pentru pacatele mele. Si iata, ingerul a venit, avand sabie si mi-a zis : Pafnutie, toti cei ce judeca pe fratii lor, de aceasta sabie vor pieri; iar tu pentru ca nu ai judecat, ci te-ai smerit inaintea lui Dumnezeu, ca si cum tu ai facut pacatul, pentru aceasta numele tau s-a scris in Cartea celor vii.
Pateric
Eu nu inteleg de ce NP nu recunosc valoarea Traditiei care a nascut astfel de sfinti?
Ce este contra evangheliei in pilda de mai sus?Nimic.Este chiar implinirea evangheliei"Nu judeca ca sa nu fi judecat !"
Deci avem in comun acest patrimoniu de sfinti ,care chiar au infaptuit cuvantul Evangheliei,iar istoriceste ,ne-au precedat si pe noi ortodoxii si pe NP. De ce nu sunt ei valorificati ca atare de NP ,caci e si mostenirea lor?
|
În ultima vreme, am auzit multe predici în care se face referire (pozitivă... să nu vă imaginați altceva) la citate din Patristică.
|