View Single Post
Vechi 08.03.2010, 20:37:04
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Am mai spus si altadata, reciteste canoanele scrise pe topicul despre calugarie....ai sa spui ca acestea pot fi valabile pentru calugarie, iar eu spun ca tot ceea ce scrie in materie de iubire sau de ura in priviinta credintei este valabil pentru oameni.
Si mai sunt anatemele despre care nu s-a comentat, dar am amintit mai sus de ele .
Cum imi explici mie veridicitatea adevarului divin din canoane, precum si din anateme, pana la urma, orice scriere religioasa am asimila, ne raportam la adevarul divin si la Vointa Lui Dumnezeu .
Indiferent cat de intelept s-a dovedit un Sfant si cat de mult a tins spre desavarsire, a trait intelegand lucrurile prin caderi si ridicari ca oricare om , pentru ca a fost om si nu-l putem pune mai presus de Dumnezeu, cum se confunda uneori lucrurile, omitand faptul ca reprezinta doar intermediari pentru apropierea de Dumnezeu, dar nu o cale a tot stiutoare, particulara si de sine statatoare.
Eu nu am citit si nu cunosc despre principiile de tip new age, dar daca unele dintre ideile mele se regasesc printre acestea, atunci numiti-le cum doriti, numiti-ma pe mine cum doriti, eu nu consider ca trebuie sa am o deosebita grija fata de o idee pe care o exprim, din interiorul meu, doar pe premiza ca s-ar putea sa coincida cu nu stiu ce idee non crestina. Nu ma intereseaza credinta ca si indobitocire si redare robotica a acesteia din carti, tin si la gandirea proprie, asa ca, nu aveti decat sa ma numiti cum doriti, eu raman aceiasi, cu rochie alba sau cu rochie neagra, nu conteaza....

Last edited by ory; 08.03.2010 at 20:44:10.
Reply With Quote