Citat:
În prealabil postat de ory
Eu nu am citit si nu cunosc despre principiile de tip new age, dar daca unele dintre ideile mele se regasesc printre acestea, atunci numiti-le cum doriti, numiti-ma pe mine cum doriti, eu nu consider ca trebuie sa am o deosebita grija fata de o idee pe care o exprim, din interiorul meu, doar pe premiza ca s-ar putea sa coincida cu nu stiu ce idee non crestina. Nu ma intereseaza credinta ca si indobitocire si redare robotica a acesteia din carti, tin si la gandirea proprie, asa ca, nu aveti decat sa ma numiti cum doriti, eu raman aceiasi, cu rochie alba sau cu rochie neagra, nu conteaza....
|
Ory, fiecaruia ii place sa exprime idei personale.. dar in materie de credinta este bine sa nu fie prea personale.. risti sa construiesti un alt crestinism.
Cat despre New Age.. am citit, dar nu am prea gasit materiale despre new age in crestinism (ci doar despre new age la modul general).
Eu inteleg ca in vremurile actuale este imposibil sa nu avem gandirea imbicsita cu conceptii new age (fara sa le definim ca atare, sigur). "Noroc" cu forumul.. avem aici reprezentanti new age de studiat (nu ca as vrea eu sa-i critic neaparat, nicidecum! Eu caut sa identific acele idei daunatoare in propria mea gandire.. nu-mi iubesc atat de mult inteligenta

.. nu cred ca un IQ crescut ajuta la mantuire).