Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Fani, aceste carticele si brosurele, daca exista sau au existat, aproape ca nu se vad din multimea cartilor ortodoxe aparute in ultimii ani. Sa nu luam ca etalon exceptiile. Ori nu stiu cate carti ortodoxe sunt in vestul Europei; eu am incercat sa gasesc si nu am gasit nici una! Mergand in Romania de curand, mi-am cumparat cartile care au fost recomandate pe aici, si altele in plus. In felul acesta ma tin departe de influentele catolice si protestante, pe care le-as resimti, citind autori vestici crestini. Multe se pot spune despre Romania, dar ca nu are carti ortodoxe, asta nu!
Cand ai fost ultima data in Romania? Daca au trecut cativa ani, vei fi placut surprinsa din punct de vedere al cartilor.
|
Nu stiu care este situatia in tarile scandinave.
In engleza exista foarte multe carti ortodoxe. Ti-am mai spus si de germana si franceza alta data, seria cu sfintii parinti, si altele. Mai ales in franceza exista atatea carti ortodoxe cat nu o sa apucam noi sa citim toata viata.
E adevarat, nu am mai fost din 2006 in Romania, dar inainte stiu ca se publicau multe carti bune si am adus si eu incoace valize intregi.
Ceea ce vroiam eu sa spun este ca nu te poti baza numai pe stampila..