View Single Post
  #23  
Vechi 10.03.2010, 16:42:18
dorinastoica14
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Si eu ii prefer pe cei moldovenesti. Sunt super si sunt si de post.

1 kg de faina, 30 gr drojdie, 1/2 lingura de sare, 1 plic zahar vanilat, arome, apa (calduta) cat cuprinde. Se framanta aluatul, se lasa sa creasca apoi se formeaza opt-urile.
Separat, se face un sirop din 100 gr zahar, 50 gr apa care se fierb pana se topeste zaharul. Se ia siropul de pe foc si se adauga 200 gr miere de albini.
Cu jumatate din acest sirop se ung mucenicii inainte de a-i baga la cuptor.
Dupa ce s-au copt, se ung din nou cu sirop si se au prin nuca macinata.
Sunt deliciosi si nu sunt grei la stomac (ca cei fierti)
Dacă pui la aluat și margarimă ies fragezi și se păstrează mai mult timp proaspeți. Altfel coaja este tare.
Reply With Quote