![]() |
![]() |
|
#31
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu ii prefer pe cei moldovenesti. Sunt super si sunt si de post. 1 kg de faina, 30 gr drojdie, 1/2 lingura de sare, 1 plic zahar vanilat, arome, apa (calduta) cat cuprinde. Se framanta aluatul, se lasa sa creasca apoi se formeaza opt-urile. Separat, se face un sirop din 100 gr zahar, 50 gr apa care se fierb pana se topeste zaharul. Se ia siropul de pe foc si se adauga 200 gr miere de albini. Cu jumatate din acest sirop se ung mucenicii inainte de a-i baga la cuptor. Dupa ce s-au copt, se ung din nou cu sirop si se au prin nuca macinata. Sunt deliciosi si nu sunt grei la stomac (ca cei fierti)
__________________
"Inima infranta si smerita, Dumnezeu nu o va urgisi..." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
mancare de post pentru bufet | ioana.ctin | Generalitati | 10 | 26.04.2022 14:56:58 |
Despre mancare, delicatese. | romandragut | Generalitati | 64 | 28.03.2016 14:04:02 |
Fara apa si mancare de 70 de ani | andreicozia | Alte Religii | 108 | 28.02.2011 14:01:05 |
12 retete de post | Alternative | Intrebari utilizatori | 17 | 23.02.2010 23:01:48 |
retete de post | dorinel78 | Generalitati | 1 | 08.07.2007 01:07:02 |
|