Imi cer scuze pentru confuzia de dies-zi Domine- zeu.Si ai dreptate sun-soare day-zi,dar nu cred ca cinstesc soarele prin asta ci pe Dumnezeu cel adevarat.Si nu imi aduc aminte unde ne-a spus Hristos sa pazim ziua sambetei,caci daca era asa de important ne spunea sa o cinstim si noi prin legamantul nou.Iisus a adus o noua lege a harului,nu a formalitatii unei legi,caci atunci daca ai tine sambata asa cum o tineau evrei nu ai avea voie sa parasesti casa nici sa faci mancare etc.iar daca ai incalca aceasta lege ai trebui omorat cu pietre.Hristos nu cere asta nu vrea asta de la noi,,mila voiesc iar nu jertfa'',iubire catre El si aproapele.Deci intrucat crestini descendenti apostolilor au cinstit Duminica ca zi a Domnului desigur nu imediat ci dupa sinoadele ecumenice,acum cativa oameni s-au gandit sa faca un sincretism iudeo-crestin luand si elemente crestine cat si iudaice.Asta nu e bine intrutotul.Si cine incalca Decalogul daca tine Duminica ca ziua Domnului caci ziua Domnului tot tinuta este chiar daca se face Duminica in amintirea invieri lui Hristos.
Last edited by Seraphim7; 10.03.2010 at 17:14:25.
|