Citat:
În prealabil postat de sophia
@Andrei_im - poza cu copilul speriat. Alt exemplu prost.
Si eu vad la noi in biserica adeseori copii care plang speriati si nu vor sa ia impartasania. Si asta nu cred ca este din cauza linguritei, ca ei oricum nu stiu de microbi si alte cele.
Inca n-am inteles de ce se sperie. Eu banuiesc ca fac o legatura intre preot cu lingurita si medicul care le da medicament (unele vaccinuri mi se pare ca se dau asa cu lingurita).
Mamele de aici poate ne lamuresc, ele stiu mai bine.
Sunt copii invatati de mici, de bebelusi cu impartasania si altii care sunt dusi rar si daca se intampla si in mai multe biserici si nu cunosc preotul, acela este un strain si de aici frica.
|
Cine stie de ce se sperie copiii la Impartasanie, poate simt o anumita tensiune... Poza din articol are cu totul alt rol - propune o imagine straina de duhul Bisericii, pentru Euharistie - imaginea GROAZEI. De fapt tot articolul "respira" acestea: panica, groaza, indoiala, sminteala... Este pur si simplu manipulare prin imagine, manipulare sub forma cea mai simpla, pe care o gasesti in orice manual de persuasiune.
Daca nu ne imbolnaveste Trupul si Sangele Domnului, nu ne imbolnaveste nici lingurita, care este
atinsa de Sfintele Daruri.