View Single Post
Vechi 16.03.2010, 20:31:22
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Lory10 Vezi mesajul
9. Lucreazã sase zile si-ti fã īn acelea toate treburile tale,iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tãu: sã nu faci īn acea zi nici un lucru
Eu cred ca ideea e sa nu faci nicio lucrare de a ta, ca de aceea zice "tot lucrul tau" in timpul celor 6 zile. Unii inteleg ca nu trebuie nici sa te misti, o luam razna daca mergem pe principiul asta, mai degraba ar fi o zi in care sa incerci sa faci ceva pentru cineva.
Citat:
In acea zi era obiceiul lui Iisus sa mearga la sinagoga (biserica de zi):Luca 4
Asa e, dar ce ma fac, ca poate nu vreau sa merg la sinagoga ori la vreo biserica adventista?
Citat:
Era si obiceiul apostolului Pavel: vezi in Faptele Apostolilor,capitolul 17
Il intalnim si pe malul unui rau invatand pe oameni, in sinagoga si in mai multe locuri, nu cred ca are neaparat importanta locatia, ideea e sa fii intre oameni.
Citat:
Ziua de odihna sau a Sabatului (sabat=odihna, in evreieste), inseamna un timp pus deoparte pentru Dumnezeu, o intalnire speciala cu EL, in urma careia te simti mai linistit, odihnit, impacat cu Dumnezeu. E o zi in care lasi deoparte treburile tale, problemele tale si te gandesti la Dumnezeu. Dumnezeu a sfintit si binecuvantat acesta zi pentru om, de aceea cel care o repsecta este si el la randul lui binecuvantat si sfintit
Nu stiu daca te simti mai linistit sau nu, nu prea am experimentat nimic special in zilele de sambata, personal cred ca mesajul Scripturii in legatura cu odihna e mult mai extins.
In cartea Genezei, la toate zilele creatiei se mentioneaza "o fost o seara", "a fost o dimineata", dar la ziua a saptea nu mai zice, de aceea cred ca acest concept al odihnei transcede o zi de 24 de ore. Ziua in sine este o aducere aminte a ceva mult mai grandios, de aceea spune "Adu-ti aminte".
Reply With Quote