Citat:
În prealabil postat de Lory10
9. Lucreazã sase zile si-ti fã în acelea toate treburile tale,iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tãu: sã nu faci în acea zi nici un lucru
|
Eu cred ca ideea e sa nu faci nicio lucrare de a ta, ca de aceea zice "tot lucrul tau" in timpul celor 6 zile. Unii inteleg ca nu trebuie nici sa te misti, o luam razna daca mergem pe principiul asta, mai degraba ar fi o zi in care sa incerci sa faci ceva pentru cineva.
Citat:
In acea zi era obiceiul lui Iisus sa mearga la sinagoga (biserica de zi):Luca 4
|
Asa e, dar ce ma fac, ca poate nu vreau sa merg la sinagoga ori la vreo biserica adventista?
Citat:
Era si obiceiul apostolului Pavel: vezi in Faptele Apostolilor,capitolul 17
|
Il intalnim si pe malul unui rau invatand pe oameni, in sinagoga si in mai multe locuri, nu cred ca are neaparat importanta locatia, ideea e sa fii intre oameni.
Citat:
Ziua de odihna sau a Sabatului (sabat=odihna, in evreieste), inseamna un timp pus deoparte pentru Dumnezeu, o intalnire speciala cu EL, in urma careia te simti mai linistit, odihnit, impacat cu Dumnezeu. E o zi in care lasi deoparte treburile tale, problemele tale si te gandesti la Dumnezeu. Dumnezeu a sfintit si binecuvantat acesta zi pentru om, de aceea cel care o repsecta este si el la randul lui binecuvantat si sfintit
|
Nu stiu daca te simti mai linistit sau nu, nu prea am experimentat nimic special in zilele de sambata, personal cred ca mesajul Scripturii in legatura cu odihna e mult mai extins.
In cartea Genezei, la toate zilele creatiei se mentioneaza "o fost o seara", "a fost o dimineata", dar la ziua a saptea nu mai zice, de aceea cred ca acest concept al odihnei transcede o zi de 24 de ore. Ziua in sine este o aducere aminte a ceva mult mai grandios, de aceea spune "Adu-ti aminte".