Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 18.03.2010, 11:10:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ella87ella Vezi mesajul
Apoi iti voi spune in mod direct ca machiajul este o revolta la adresa lui Dumnezeu, pe Care, poate, il mai accepti ca pe Creatorul vietii tale. Nu iti place chipul pe care ti l-a daruit; consideri ca stii ceva mai mult decat El si incepi sa retusezi.
Bine, dar în aceeași logică de ce, dacă suntem bolnavi, să mai mergem la doctor ? Nu este aceasta revoltă la adresa lui Dumnezeu pe care, poate, îl mai acceptăm ca pe cel care ne-a dăruit trupul care, iată, nu ne mai place și vrem să îl îngrijim ? Eu cred că amândouă, suflet și trup, sunt daruri ale Domnului și pe amândouă trebuie să le îngrijim. Desigur, adesea vedem că există o eroare, adică îngrijirea trupului excede îngrijirea sufletului, raportul just dintre ele fiind invers: există un primat al sufletului. Asta, însă, nu înseamnă să nu ne îngrijim trupul de loc. Nu înseamnă să nu ne pensăm sprâncenele sau mustățile ori părul de pe picioare (sau să nu ne bărbierim, dacă suntem bărbați). Chiar și machiajul găsesc că e foarte potrivit să fie folosit: probabil că ați avut norocul să nu aveți fața ciupită de acnee: dacă ați fi avut-o, folosirea machiajului găsesc că ar fi OK.

[quote]
Maica Domnului nu a consultat niciun catalog de „frumusete”, nu a folosit machiaje mult prea costisitoare si mult prea false, nu si-a dezgolit nici macar parul inaintea oamenilor, dar a ramas cea mai frumoasa femeie din lume, cea mai cunoscuta frumusete a neamului omenesc.
Da, nu s-a machiat fiindcă cu avea nevoie. Potrivit Sf Tradiții, frumusețea ei era perfectă. Dar dacă nu ar fi fost așa ?
Nu am auzit ca Isus să o fi repezit pe femeia bogată (Maria din Magdala ?) care vine cu nard scump. Dimpotrivă, îl apostrofează pe apostolul Iuda, care se arată foarte grijuliu cu banii ce s-ar putea obține prin vânzarea acestui produs de parfumerie.

Citat:

Acest „ceva” lipseste astazi nu doar de pe ecrane, ci mai de peste tot! Goliciunea nu ne mai arata femeia, ci doar trupul ei.
Da, dar nu nu discutăm despre goliciune aici, care e păcat împotriva virtuții pudorii, ci discutăm dacă este sau nu un lucru intrinsec rău ca femeile să se machieze. Machiajul e altceva decât goliciunea trupului, eu îl văd chiar ca pe opusul ei.

Citat:
Un mare sfant egiptean, Moise Arapul, s-a luptat zeci de ani cu o mare, cu o enorma ispita.
Asta, iarăși, nu prea are legătură cu machiajul. Tânăra care îl ispitește în gând, probabil că era și ea tare bătrână atunci.

Acuma, în legătură cu citatul din 1 Petru: eu înțeleg că, atunci când apostolul spune "să nu ne fie podoabă", se referă la să nu ne lăudăm cu cele exterioare. Ne invită la prudență, modestie și atenție orientată mai ales spre cele sufletești. Folosit cu măsură și atunci când trebuie, eu nu cred că machiajul o îndepărtează pe o femeie de la cele care au importanță mai mare decât chipul, tot așa cum, atunci când ologul își cumpără o pereche de cârje, nu înseamnă că face păcat și că de sufletul lui nu îi pasă. Părerea mea. Deci, dragi surori, să nu credeți că grija pentru chip este păcat, dacă asta nu vă împiedică de la împodobirea sufletului cu bijuteriile care nu ruginesc și Îi plac Domnului cel mai mult !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote