Citat:
În prealabil postat de almaris
Dragul meu, crestinii vorbesc in alte limbi, in engleza, in germana, in franceza, daca vor se si pot ruga in aceste limbi, nu e asta problema.
|
In primul rand imi pare rau ca nu ti-am raspuns unui post anterior. Am vrut sa construiesc un raspuns mai elaborat (n-am reusit) dar au intrat si alti utilizatori, am raspuns, cu timpul in aceasta perioada nu stau excelent...bla,bla.
Cand ai facut afirmatia de mai sus te-ai referit la vorbire si rugaciune in niste limbi pe care crestinul le-a primit ca un dar al Duhului Sfant, fara sa le fi studiat personal? Ai folosit timpul prezent, crezi ca si astazi se poate manifesta acest dar?
Citat:
În prealabil postat de almaris
Haide sa intelegem un lucru extrem de simplu, anume ca darul vorbirii in limbi a constat in capacitatea apostolilor de a vorbi o limba straina, feniciana sa spunem, sau greaca.
A intelege ca darul vorbirii in limbi are de a face cu o rostire a unor sunete fara inteles fara corespondent intr-o limba de pe fata pamantului, ne pune in postura de ignoranti.
E absurd sa credem ca a rosti sunete neinteligibile este dar al Duhului Sfant.
|
Eu nu am atins deloc acest subiect pentru ca nu sunt pe deplin edificat asupra lui. Dar de unde am putea ști despre ce fel de limbi a fost vorba in Noul Testament? Te rog nu lua in considerare doar pasajul din Fapte 2. Mai sunt vreo trei pasaje despre vorbirea in limbi, nu?
Citat:
În prealabil postat de almaris
...apostolul Pavel insusi aduce lamuriri, spunand ca atunci cand cineva se exprima intr-un alt limbaj si cei de fata nu inteleg, sa existe talmacitor. Altfel, sa taca.
|
Ai mai spus chestia asta si in postul tau anterior. Apostolul Pavel nu se opreste aici ci continua: „...să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.”.
Ce putem înțelege din asta:
a. Opțiunea ta: sa se abțină, sa tacă.
b. Opțiunea mea: să se roage in alte limbi fără să „deranjeze” pe cei din jurul lui. Să audă doar el și Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de almaris
Nu vreau sa te supar, dar eu in locul tau as pune problema mai serios, as refecta mai mult la aceasta chestiune, as incerca sa discut si cu altii, cred ca trebuie sa mai cercetam din cand in cand lucrurile in care credem, cu totii, sa vedem daca avem o baza solida sau nu.
|
Pai, asta si fac: ma mai cert cu unii care afirma ca sunt posedat demonic, pun intrebari, imi exprim parerile, imi spun temerile si indoielile si uneori nestiinta. Ce aș putea face mai mult?