![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana acum vad ca nu ai contribuit cu nimic constructiv la subiectul "vorbirea in limbi".Inca asteptam sa ne dai argumente pentru vorbirea in limbi la penticostali,detalii si exemple, si de ce nu sa ne impartasesti si din experienta ta personala.Asta ca sa avem parte de o conversatie constructiva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia-ma cu "tu" nu cu "dumneavoastra" sau "ati" ca io is tanar.Bine ca esti de acord cu mine in legatura cu asta.Atunci putem merge mai departe.Care e diferenta dintre vorbirea in limbi la penticostali si vorbirea in limbi la samani, si la alti preoti pagani?Cum se manifesta vorbirea in limbi la penticostali?Am observat ca si tu ai vorbit in limbi.Poate ne explici prin prisma experientei personale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A intelege ca darul vorbirii in limbi are de a face cu o rostire a unor sunete fara inteles fara corespondent intr-o limba de pe fata pamantului, ne pune in postura de ignoranti. Stii ce au spus unii cand au vazut aceasta minune a lui Dumnezeu, nu? Ca sunt plini de must, adica beti cei care au primit acest dar. Se cuvine sa fim si noi ca acestia, sa nu intelegem ce a facut Dumnezeu acolo, sau sa pricepem exact ceea ce s-a intamplat? Intr-adevar, e surprinzator sa auzi pe unu' vorbind o limba necunoscuta fara sa o fi invatat inainte, dar apostolul Pavel insusi aduce lamuriri, spunand ca atunci cand cineva se exprima intr-un alt limbaj si cei de fata nu inteleg, sa existe talmacitor. Altfel, sa taca. E absurd sa credem ca a rosti sunete neinteligibile este dar al Duhului Sfant. Nu vreau sa te supar, dar eu in locul tau as pune problema mai serios, as refecta mai mult la aceasta chestiune, as incerca sa discut si cu altii, cred ca trebuie sa mai cercetam din cand in cand lucrurile in care credem, cu totii, sa vedem daca avem o baza solida sau nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si acolo veti intelege mai multe. AJUTATI-MA VA ROG FRUMOS CA NU STIU CE SA FAC: m-am inregistrat pe acest forum si dupa 3 zile mi s-a inchis contul. Am primit un meraj de la TINA OUMAR( daca vezi acest mesaj te rog sa-mi trimiti emai la bellisima_one@yahoo.com) si nu pot sa ma loghez, imi zice ca a expirat contul sau ca acest cont nu mai este valabil dar nu stiu de ce mi se intampla toate astea. Ajutati-MA VA ROG Am mai facut un cont pe alta adresa de mess si la fel mi s-a intamplat. m-am logat, totul a fost bine dar dupa 3 sau 4 zile mi s-a inchis contul si nu pot sa intru pe forum sau sa-mi vad mesajele, am un mesaj de la COJANET( daca vezi acest mesaj te rog sa-mi trimiti mail la bellisima_one@yahoo.com). MULTUMESC PT INTELEGERE. DOAMNE AJUTA Acum a trebuit sa-mi fac alta adesa k sa pot sa va cer ajutorul |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce crezi tu ca, astazi, ar mai fi necesara vorbirea in limbi? La ce te ajuta pe tine, personal?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand ai facut afirmatia de mai sus te-ai referit la vorbire si rugaciune in niste limbi pe care crestinul le-a primit ca un dar al Duhului Sfant, fara sa le fi studiat personal? Ai folosit timpul prezent, crezi ca si astazi se poate manifesta acest dar? Citat:
Citat:
Ce putem înțelege din asta: a. Opțiunea ta: sa se abțină, sa tacă. b. Opțiunea mea: să se roage in alte limbi fără să „deranjeze” pe cei din jurul lui. Să audă doar el și Dumnezeu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine, personal, ma ajuta in rugaciunea din biserica sau cand în singurătate cu Dumnezeu. Cand mă rog în alte limbi în biserica o fac in asa fel incat sa nu deranjez pe vecinul meu. Îți spun cu teamă să nu semene a lauda de sine: cand te rogi in alte limbi poți atinge un nou nivel al intimității cu Dumnezeu, te poți simți mai aproape de El, ai impresia că îi vorbești chiar Lui și El te ascultă. Desigur ca si fara vorbire în limbi poti atinge aceasta stare. Toti cei ce vor voi sa se apropie de Dumnezeu vor reusi, cu sau fără ajutorul vorbirii in alte limbi . Nu pot insa sa nu spun ca, da, prin vorbire in limbi, Dumnezeu te intărește în omul interior, duhovnicesc. După cum spunea și Sfantul Apostol Pavel: „Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește...” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Recunosc pe de alta parte ca nu citisem postarile din mijlocul topicului. Doar primele si ultimile pagini. Asa am dat peste afirmatia ta scurta si cuprinzatoare. Acum am citit, dar altă pacoste...la cat am vazut ca ai vorbit cu Totpeetor, incep sa am indoieli in a crede ca mai poate fi o discutie constructiva. Dar hai sa incerc, cine stie planurile Domnului. In primul rand as vrea sa subliniez ca vorbirea in limbi nu este un dar penticostal ci unul care apartine Duhului Sfant si pe care Duhul Sfant il da oricarui crestin voieste: baptist, catolic, ortodox, luteran si asa mai departe. In majoritatea confesiunilor crestine sunt mai multi sau mai putini vorbitori in alte limbi. Repet: eu nu discut despre vorbirea in limbi a penticostalilor si cu atat mai putin despre vorbirea in limbi a samanilor, îndracitilor & co. Vorbesc despre vorbirea in limbi a apostolilor, a ortodocsilor, a baptistilor, a catolicilor, a ta, poate, cândva, în viitor. Ceea ce eu propun este sa nu consideram ca vorbirea in alte limbi este a penticostalilor. Le dam o prea mare cinste si unora dintre ei le convine prea mult. Duhul Sfant nu al penticostalilor ci al Lui Dumnezeu. Vorbirea in limbi nu e a penticostalilor ci e un dar al Duhului Sfant In al doilea rand am vazut ca multi dintre voi considerati ca singura utilitate a acestui dar fost in cazul apostolilor pentru a-i ajuta sa predice evanghelia prozelitilor veniti la Ierusalim in ziua Cincizecimii. Nu pot fi de acord că aceasta este (sau a fost) singurul motiv pentru care Duhul Sfant a dat acest dar, al vorbirii in alte limbi. De ce? Pentru ca in Noul Testament se vorbeste de cel putin patru ori despre vorbirea in alte limbi. Intr-un singur caz poate fi trasa concluzia pe care o propuneti voi: Faptele Sfinților Apostoli 2. Mai sunt alte trei pasaje: Faptele Sfinților Apostoli 10, Faptele Sfinților Apostoli 19, Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14. Ce facem cu ele? In niciunul nu se sugereaza ca ar fi fost oameni straini carora sa li se predice in limba lor. Se sugereaza pe forum ca toti cei care au vorbit in alte limbi in Noul Testament au predicat in alte limbi. Eu as sugera si existenta rugaciunii in alte limbi. Daca in Fapte 2 putem crede ca apostolii au predicat in alte limbi ( pasajul nu exprima exact aceasta) in celelalte pasaje textul nu ne lasa sa intelegem ca a fost vorba despre predicare. In concluzie ceea ce eu sustin este ca: 1. Vorbirea in limbi este unul din darurile Duhului Duhului Sfant, nu un ingredient penticostal. Orice crestin are acces la el. 2. Vorbirea in alte limbi include atât predicare in alte limbi cât si rugaciune in alte limbi Last edited by penticostalulmantuit; 19.03.2010 at 03:27:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|