Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #201  
Vechi 18.03.2010, 13:35:09
Danut7 Danut7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.543
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Imi cer daca vi s-a parut ca sunt nervos sau mandru. Sper ca nu din postarile mele a reiesit aceasta.

Este drept ca sunt pe un forum ortodox dar eu cred ca m-am exprimat decent si cu respect.

De exemplu nu v-am abordat cu „bai nene” si nu am afirmat ca sunteti sub posesie demonica asa cum dumneavoastra ati spus despre mine.

Chiar daca sunteti ortodox si un utilizator mai vechi al acestui forum cred ca avem drepturi egale sa sa punem intrebari sau ne exprimam parerile.
Off-topic : Postul ala nu ti-a fost adresat tie si a fost facut dinainte sa apari tu la noi pe forum.

Pana acum vad ca nu ai contribuit cu nimic constructiv la subiectul "vorbirea in limbi".Inca asteptam sa ne dai argumente pentru vorbirea in limbi la penticostali,detalii si exemple, si de ce nu sa ne impartasesti si din experienta ta personala.Asta ca sa avem parte de o conversatie constructiva.
  #202  
Vechi 18.03.2010, 13:43:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.543
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Doar ca mai devreme afirmati ca in in acel post ati dat argumente conform carora „vorbirea in limbi la penticostali= posesiune demonica”. Pentru aceasta nu ati dat nici un argument nici in respectiva postare nici mai tarziu.

Ceea ce eu continuu sa afirm este ca ati adus o acuzatie grava unui grup mare de oameni dar nu ati adus nici un argument.
Ti-am scris si in postul anterior despre asta.Postul ala are cateva luni, si argumentele au fost aduse de-a lungul topicului, mai mult sau mai putin bune.Daca te intereseaza asa de tare pune-te si citeste mai in spate pe topic.

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Ati reusit sa subliniati aceasta in respectiva postare, sunt foarte de acord.
Ia-ma cu "tu" nu cu "dumneavoastra" sau "ati" ca io is tanar.Bine ca esti de acord cu mine in legatura cu asta.Atunci putem merge mai departe.Care e diferenta dintre vorbirea in limbi la penticostali si vorbirea in limbi la samani, si la alti preoti pagani?Cum se manifesta vorbirea in limbi la penticostali?Am observat ca si tu ai vorbit in limbi.Poate ne explici prin prisma experientei personale.
  #203  
Vechi 18.03.2010, 16:56:18
almaris
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
crestinii care vorbesc in alte limbi sunt in numarul prezentat mai sus dar este irelevant in discutia noastra.

In legatura cu prima intrebare, oamenii nu pot face minuni, Duhul Sfant le face.
Și le face si astazi, da, dar nu numai la penticostali ci in majoritatea confesiunilor crestine.
Dragul meu, crestinii vorbesc in alte limbi, in engleza, in germana, in franceza, daca vor se si pot ruga in aceste limbi, nu e asta problema. Haide sa intelegem un lucru extrem de simplu, anume ca darul vorbirii in limbi a constat in capacitatea apostolilor de a vorbi o limba straina, feniciana sa spunem, sau greaca. Mai erau si alte daruri ale Duhului Sfant, cum ar fi darul proorociei sau darul tamaduirilor.

A intelege ca darul vorbirii in limbi are de a face cu o rostire a unor sunete fara inteles fara corespondent intr-o limba de pe fata pamantului, ne pune in postura de ignoranti. Stii ce au spus unii cand au vazut aceasta minune a lui Dumnezeu, nu? Ca sunt plini de must, adica beti cei care au primit acest dar. Se cuvine sa fim si noi ca acestia, sa nu intelegem ce a facut Dumnezeu acolo, sau sa pricepem exact ceea ce s-a intamplat? Intr-adevar, e surprinzator sa auzi pe unu' vorbind o limba necunoscuta fara sa o fi invatat inainte, dar apostolul Pavel insusi aduce lamuriri, spunand ca atunci cand cineva se exprima intr-un alt limbaj si cei de fata nu inteleg, sa existe talmacitor. Altfel, sa taca.

E absurd sa credem ca a rosti sunete neinteligibile este dar al Duhului Sfant. Nu vreau sa te supar, dar eu in locul tau as pune problema mai serios, as refecta mai mult la aceasta chestiune, as incerca sa discut si cu altii, cred ca trebuie sa mai cercetam din cand in cand lucrurile in care credem, cu totii, sa vedem daca avem o baza solida sau nu.
  #204  
Vechi 18.03.2010, 18:14:53
caryna caryna is offline
Member
 
Data înregistrării: 18.03.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 60
Unhappy Ajutati-ma va rog

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Credeti ca "vorbirea in limbi" la penticostali este intr-adevar daruita de Duhul Sfant? Este ea de la Dumnezeu sau de la diavol?...
Parerea mea este ca "vorbirea in limbi" la penticostali este data de diavol. Am citit o carticica verde cu Maicuta Domnului si Domnul Iisus pe coperta care se numeste "Evadarea din Iad"
si acolo veti intelege mai multe.

AJUTATI-MA VA ROG FRUMOS CA NU STIU CE SA FAC: m-am inregistrat pe acest forum si dupa 3 zile mi s-a inchis contul. Am primit un meraj de la TINA OUMAR( daca vezi acest mesaj te rog sa-mi trimiti emai la bellisima_one@yahoo.com) si nu pot sa ma loghez, imi zice ca a expirat contul sau ca acest cont nu mai este valabil dar nu stiu de ce mi se intampla toate astea. Ajutati-MA VA ROG

Am mai facut un cont pe alta adresa de mess si la fel mi s-a intamplat. m-am logat, totul a fost bine dar dupa 3 sau 4 zile mi s-a inchis contul si nu pot sa intru pe forum sau sa-mi vad mesajele, am un mesaj de la COJANET( daca vezi acest mesaj te rog sa-mi trimiti mail la bellisima_one@yahoo.com). MULTUMESC PT INTELEGERE. DOAMNE AJUTA

Acum a trebuit sa-mi fac alta adesa k sa pot sa va cer ajutorul
  #205  
Vechi 18.03.2010, 21:11:34
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Mesaje: 624
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Veste proasta Alin: nu știu cum as putea demonstra.
Nu numai atat, dar nici macar nu pot fi sigur că nu nu ma aflu in posesia unei imitatii.
Cum as putea sti?

Tot ce stiu este ca, in conformitate cu Scriptura, pot avea acest dar.
Mai stiu ca sunt sincer in cautarea lui Dumnezeu.
Mai stiu ca eu cred ca l-am primit si il manifest in rugaciunile mele.
Dar cum sa demonstrez cuiva ca nu e o imitatie, nu știu.

Tu cum ai putea sa demonstrezi ca nu ai o credintă-imitație?
(In nici un caz nu e o intrebare ironică, e doar o paralela.)



De ce crezi tu ca, astazi, ar mai fi necesara vorbirea in limbi? La ce te ajuta pe tine, personal?
__________________
"Inima infranta si smerita, Dumnezeu nu o va urgisi..."
  #206  
Vechi 19.03.2010, 01:53:42
penticostalulmantuit
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Dragul meu, crestinii vorbesc in alte limbi, in engleza, in germana, in franceza, daca vor se si pot ruga in aceste limbi, nu e asta problema.
In primul rand imi pare rau ca nu ti-am raspuns unui post anterior. Am vrut sa construiesc un raspuns mai elaborat (n-am reusit) dar au intrat si alti utilizatori, am raspuns, cu timpul in aceasta perioada nu stau excelent...bla,bla.

Cand ai facut afirmatia de mai sus te-ai referit la vorbire si rugaciune in niste limbi pe care crestinul le-a primit ca un dar al Duhului Sfant, fara sa le fi studiat personal? Ai folosit timpul prezent, crezi ca si astazi se poate manifesta acest dar?
Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Haide sa intelegem un lucru extrem de simplu, anume ca darul vorbirii in limbi a constat in capacitatea apostolilor de a vorbi o limba straina, feniciana sa spunem, sau greaca.
A intelege ca darul vorbirii in limbi are de a face cu o rostire a unor sunete fara inteles fara corespondent intr-o limba de pe fata pamantului, ne pune in postura de ignoranti.
E absurd sa credem ca a rosti sunete neinteligibile este dar al Duhului Sfant.
Eu nu am atins deloc acest subiect pentru ca nu sunt pe deplin edificat asupra lui. Dar de unde am putea ști despre ce fel de limbi a fost vorba in Noul Testament? Te rog nu lua in considerare doar pasajul din Fapte 2. Mai sunt vreo trei pasaje despre vorbirea in limbi, nu?
Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
...apostolul Pavel insusi aduce lamuriri, spunand ca atunci cand cineva se exprima intr-un alt limbaj si cei de fata nu inteleg, sa existe talmacitor. Altfel, sa taca.
Ai mai spus chestia asta si in postul tau anterior. Apostolul Pavel nu se opreste aici ci continua: „...să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.”.
Ce putem înțelege din asta:
a. Opțiunea ta: sa se abțină, sa tacă.
b. Opțiunea mea: să se roage in alte limbi fără să „deranjeze” pe cei din jurul lui. Să audă doar el și Dumnezeu.

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Nu vreau sa te supar, dar eu in locul tau as pune problema mai serios, as refecta mai mult la aceasta chestiune, as incerca sa discut si cu altii, cred ca trebuie sa mai cercetam din cand in cand lucrurile in care credem, cu totii, sa vedem daca avem o baza solida sau nu.
Pai, asta si fac: ma mai cert cu unii care afirma ca sunt posedat demonic, pun intrebari, imi exprim parerile, imi spun temerile si indoielile si uneori nestiinta. Ce aș putea face mai mult?
  #207  
Vechi 19.03.2010, 02:22:24
penticostalulmantuit
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
De ce crezi tu ca, astazi, ar mai fi necesara vorbirea in limbi? La ce te ajuta pe tine, personal?
La ce pasiuni, controverse si atacuri starneste nici nu stiu daca sa mai subliniez necesitatea vorbirii in alte limbi.

Pe mine, personal, ma ajuta in rugaciunea din biserica sau cand în singurătate cu Dumnezeu. Cand mă rog în alte limbi în biserica o fac in asa fel incat sa nu deranjez pe vecinul meu.

Îți spun cu teamă să nu semene a lauda de sine: cand te rogi in alte limbi poți atinge un nou nivel al intimității cu Dumnezeu, te poți simți mai aproape de El, ai impresia că îi vorbești chiar Lui și El te ascultă.

Desigur ca si fara vorbire în limbi poti atinge aceasta stare. Toti cei ce vor voi sa se apropie de Dumnezeu vor reusi, cu sau fără ajutorul vorbirii in alte limbi .

Nu pot insa sa nu spun ca, da, prin vorbire in limbi, Dumnezeu te intărește în omul interior, duhovnicesc.
După cum spunea și Sfantul Apostol Pavel: „Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește...”
  #208  
Vechi 19.03.2010, 03:16:36
penticostalulmantuit
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Off-topic : Postul ala nu ti-a fost adresat tie si a fost facut dinainte sa apari tu la noi pe forum.

Pana acum vad ca nu ai contribuit cu nimic constructiv la subiectul "vorbirea in limbi".Inca asteptam sa ne dai argumente pentru vorbirea in limbi la penticostali,detalii si exemple, si de ce nu sa ne impartasesti si din experienta ta personala.Asta ca sa avem parte de o conversatie constructiva.
O fac domnule Danut. Macar ca postul tau mi-a fost adresat in modul cel mai direct: eu sunt penticostal, vorbesc in limbi, si tu ai afirmat ceva noi, ăștia... Stii tu ce ai zis, nu mai amintesc. Apoi, nu te supăra, dar nici nu ai adus argumente si nici nu ti-ai cerut scuze.

Recunosc pe de alta parte ca nu citisem postarile din mijlocul topicului. Doar primele si ultimile pagini. Asa am dat peste afirmatia ta scurta si cuprinzatoare.

Acum am citit, dar altă pacoste...la cat am vazut ca ai vorbit cu Totpeetor, incep sa am indoieli in a crede ca mai poate fi o discutie constructiva. Dar hai sa incerc, cine stie planurile Domnului.

In primul rand as vrea sa subliniez ca vorbirea in limbi nu este un dar penticostal ci unul care apartine Duhului Sfant si pe care Duhul Sfant il da oricarui crestin voieste: baptist, catolic, ortodox, luteran si asa mai departe. In majoritatea confesiunilor crestine sunt mai multi sau mai putini vorbitori in alte limbi.
Repet: eu nu discut despre vorbirea in limbi a penticostalilor si cu atat mai putin despre vorbirea in limbi a samanilor, îndracitilor & co. Vorbesc despre vorbirea in limbi a apostolilor, a ortodocsilor, a baptistilor, a catolicilor, a ta, poate, cândva, în viitor.
Ceea ce eu propun este sa nu consideram ca vorbirea in alte limbi este a penticostalilor. Le dam o prea mare cinste si unora dintre ei le convine prea mult.

Duhul Sfant nu al penticostalilor ci al Lui Dumnezeu.
Vorbirea in limbi nu e a penticostalilor ci e un dar al Duhului Sfant

In al doilea rand am vazut ca multi dintre voi considerati ca singura utilitate a acestui dar fost in cazul apostolilor pentru a-i ajuta sa predice evanghelia prozelitilor veniti la Ierusalim in ziua Cincizecimii.
Nu pot fi de acord că aceasta este (sau a fost) singurul motiv pentru care Duhul Sfant a dat acest dar, al vorbirii in alte limbi. De ce? Pentru ca in Noul Testament se vorbeste de cel putin patru ori despre vorbirea in alte limbi. Intr-un singur caz poate fi trasa concluzia pe care o propuneti voi: Faptele Sfinților Apostoli 2.
Mai sunt alte trei pasaje: Faptele Sfinților Apostoli 10, Faptele Sfinților Apostoli 19, Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14. Ce facem cu ele? In niciunul nu se sugereaza ca ar fi fost oameni straini carora sa li se predice in limba lor.

Se sugereaza pe forum ca toti cei care au vorbit in alte limbi in Noul Testament au predicat in alte limbi. Eu as sugera si existenta rugaciunii in alte limbi. Daca in Fapte 2 putem crede ca apostolii au predicat in alte limbi ( pasajul nu exprima exact aceasta) in celelalte pasaje textul nu ne lasa sa intelegem ca a fost vorba despre predicare.

In concluzie ceea ce eu sustin este ca:
1. Vorbirea in limbi este unul din darurile Duhului Duhului Sfant, nu un ingredient penticostal. Orice crestin are acces la el.
2. Vorbirea in alte limbi include atât predicare in alte limbi cât si rugaciune in alte limbi

Last edited by penticostalulmantuit; 19.03.2010 at 03:27:15.
  #209  
Vechi 19.03.2010, 10:42:03
Danut7 Danut7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.543
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
O fac domnule Danut. Macar ca postul tau mi-a fost adresat in modul cel mai direct: eu sunt penticostal, vorbesc in limbi, si tu ai afirmat ceva noi, ăștia... Stii tu ce ai zis, nu mai amintesc. Apoi, nu te supăra, dar nici nu ai adus argumente si nici nu ti-ai cerut scuze.

Recunosc pe de alta parte ca nu citisem postarile din mijlocul topicului. Doar primele si ultimile pagini. Asa am dat peste afirmatia ta scurta si cuprinzatoare.

Acum am citit, dar altă pacoste...la cat am vazut ca ai vorbit cu Totpeetor, incep sa am indoieli in a crede ca mai poate fi o discutie constructiva. Dar hai sa incerc, cine stie planurile Domnului.

In primul rand as vrea sa subliniez ca vorbirea in limbi nu este un dar penticostal ci unul care apartine Duhului Sfant si pe care Duhul Sfant il da oricarui crestin voieste: baptist, catolic, ortodox, luteran si asa mai departe. In majoritatea confesiunilor crestine sunt mai multi sau mai putini vorbitori in alte limbi.
Repet: eu nu discut despre vorbirea in limbi a penticostalilor si cu atat mai putin despre vorbirea in limbi a samanilor, îndracitilor & co. Vorbesc despre vorbirea in limbi a apostolilor, a ortodocsilor, a baptistilor, a catolicilor, a ta, poate, cândva, în viitor.
Ceea ce eu propun este sa nu consideram ca vorbirea in alte limbi este a penticostalilor. Le dam o prea mare cinste si unora dintre ei le convine prea mult.

Duhul Sfant nu al penticostalilor ci al Lui Dumnezeu.
Vorbirea in limbi nu e a penticostalilor ci e un dar al Duhului Sfant

In al doilea rand am vazut ca multi dintre voi considerati ca singura utilitate a acestui dar fost in cazul apostolilor pentru a-i ajuta sa predice evanghelia prozelitilor veniti la Ierusalim in ziua Cincizecimii.
Nu pot fi de acord că aceasta este (sau a fost) singurul motiv pentru care Duhul Sfant a dat acest dar, al vorbirii in alte limbi. De ce? Pentru ca in Noul Testament se vorbeste de cel putin patru ori despre vorbirea in alte limbi. Intr-un singur caz poate fi trasa concluzia pe care o propuneti voi: Faptele Sfinților Apostoli 2.
Mai sunt alte trei pasaje: Faptele Sfinților Apostoli 10, Faptele Sfinților Apostoli 19, Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14. Ce facem cu ele? In niciunul nu se sugereaza ca ar fi fost oameni straini carora sa li se predice in limba lor.

Se sugereaza pe forum ca toti cei care au vorbit in alte limbi in Noul Testament au predicat in alte limbi. Eu as sugera si existenta rugaciunii in alte limbi. Daca in Fapte 2 putem crede ca apostolii au predicat in alte limbi ( pasajul nu exprima exact aceasta) in celelalte pasaje textul nu ne lasa sa intelegem ca a fost vorba despre predicare.

In concluzie ceea ce eu sustin este ca:
1. Vorbirea in limbi este unul din darurile Duhului Duhului Sfant, nu un ingredient penticostal. Orice crestin are acces la el.
2. Vorbirea in alte limbi include atât predicare in alte limbi cât si rugaciune in alte limbi
Ce vorbire in limbi la ortodocsi , luterani , baptisti si altii?Eu te-am intrebat despre vorbirea in limbi la penticostali ca la voi are loc aceasta practica.Adica sa-mi spui ce se intampla la voi cand cineva vorbeste in limbi.Cum are loc aceasta manifestare.Restul nu ma intereseaza.
  #210  
Vechi 19.03.2010, 11:14:21
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 194
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Daca ti s-a parut ca suna a lauda de sine, iarta-ma te rog. Nu am intentionat-o, dar acum cand citesc vad ca, ușor poate fi interpretata si asa. Voiam doar sa spun ca se fac acuzatii la adresa unui grup mare de oameni.

Minciuna nu este, crestinii care vorbesc in alte limbi sunt in numarul prezentat mai sus dar este irelevant in discutia noastra.

In legatura cu prima intrebare, oamenii nu pot face minuni, Duhul Sfant le face.
Și le face si astazi, da, dar nu numai la penticostali ci in majoritatea confesiunilor crestine.
contrazici biblia care zice la marcu 16-18" serpi vor lua in mana si de vor bea ceva otravitor nu-i va vatama ,peste cei bolnavi isi vor pune mainele si bine le va fi" deci cei ce primesc duhul sfant vor face minuni cu puterea duhului primit deci nu te mai da pe dupA PRUN e clar daca crezi cu adevarat ca dumnezeu da puterre sa faca minuni oamenii in numele lui.asa ca nu numai vorbirea in limbi este ci putinta .ci si facere DE MINUNI ESTE DE LA DUMNEZEU de ce nu va deschideti mintea sa vedeti ca va aflati in ratacire si minciuna crasa .unde scrie ca doar duhul face minuni?oare moise nu facea minuni? proorocul ilie nu a facut minuni?cu puterea lui dumnezeu si credinta adevarata si nu falsa.
Subiect închis



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10