Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Cand ai facut afirmatia de mai sus te-ai referit la vorbire si rugaciune in niste limbi pe care crestinul le-a primit ca un dar al Duhului Sfant, fara sa le fi studiat personal? Ai folosit timpul prezent, crezi ca si astazi se poate manifesta acest dar?
|
Dragul meu, o sa mai studiez problema, dar mi-e greu sa cred ca Dumnezeu alege sa comunice cu noi printr-un limbaj neinteligibil. Da, cred ca darul acesta se mai manifesta si astazi in cazuri izolate, am auzit de o marturie a cuiva in acest sens care ajuns intr-o zona izolata a lumii, fiind nevoit sa comunice despre Dumnezeu a putut vorbi in acest context pe limba oamenilor respectivi. Nu am dovezi clare ca a fost asa, dar nu mi se pare ceva imposibil.
Citat:
Eu nu am atins deloc acest subiect pentru ca nu sunt pe deplin edificat asupra lui. Dar de unde am putea ști despre ce fel de limbi a fost vorba in Noul Testament?
|
E bine cand nu suntem cu totul edificati in unele privinte, cand nu spunem ca stim totul si nu trebuie sa mai cunoastem nimic. E valabil pentru noi toti.
Mie mi se pare destul de clar aspectul acestui dar al vorbirii in limbi avand in vedere momentul in care Dumnezeu a decis sa il reverse asupra unor oameni precum si scopul, acela de a predica Evanghelia unor popoare de alta limba decat cea a evreilor si asta cat mai repede cu putinta.
Citat:
Ai mai spus chestia asta si in postul tau anterior. Apostolul Pavel nu se opreste aici ci continua: „...să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.”.
|
Contextul respectiv arata clar ca e vorba de o limba straina cu sunete intelese pentru ca fraza incepe astfel "Iar daca nu e talmacitor....".
Citat:
Pai, asta si fac: ma mai cert cu unii care afirma ca sunt posedat demonic, pun intrebari, imi exprim parerile, imi spun temerile si indoielile si uneori nestiinta. Ce aș putea face mai mult?
|
Ma tem ca cei care fac astfel de afirmatii accepta la randul lor unele practici, sa le numim ingaduitor "discutabile". Ei vad paiul din ochiul tau, dar nu vad barna din ochiul lor". Stim ce se impune intr-un astfel de caz. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.