Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Nu stiu sa raspund. Teologii penticostali dau cateva explicatii dar, in opinia mea, ele nu sunt suficient de viguroase. Caut inca raspunsul. Tu ai avea vreunul?
Vorbirea în limbi, la fel ca toate darurile lui Dumnezeu, este extraordinar de frumos. In momentul in care se practica asa cum este el descris si reglementat de Apostolul Pavel, este simtita prezenta lui Dumnezeu și toată biserica este zidita duhovniceste.
Din nefericire rar mi-a fost dat sa particip la astfel de momente macar ca frecventez cu regularitate biserica de mai mult de 22 de ani.
In ceea ce priveste folosirea darului la nivel personal, ea este mai des intalnita si foloasele le-am descris puțin la postarea #207: faptul ca crezi, ai certitudinea ca îi vorbesti lui Dumnezeu, ca te rogi ceva ce Duhul Sfant vrea si Dumnezeu te asculta, este o traire speciala care te intareste in omul interior.
Am specificat si in postarea #207 si vreau sa o spun mereu: nu exista nici un merit al omului in toata aceasta experienta. Cu atat mai putin un merit al vreunui penticostal. Pentru ca, dupa cum am mai menționat, acest dar este de la Dumnezeu pentru creștini.
|
Ce zidere ofera adunarii?:).Nu ma lua cu vrajeli din alea de genu "nu stiu", ca atunci nu mai e nici o zidire.
Apoi tu de unde stii ca te rogi lui Dumnezeu cand vorbesti in limbi, ce se deruleaza la nivelul perceptiei in tine?
Eu am o explicatie, da.Vorbirea in limbi a fost data cu un scop la fel ca fiecare din darurile Duhului Sfant, nu pentru spectacol(apropo adunarile voastre arata ca niste sali de spectacol,teatre,concerte,etc.).A fost data mai ales cu scopul evanghelizarii,vezi in Fapte.O data ce evanghelizarea a avut loc acest dar a incetat,si nu mai este util, apare doar in cazuri izolate.