![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
1. Exista o folosinta in singuratate a vorbirii in alte limbi. Cand ma rog singur lui Dumnezeu, împreuna cu rugaciunea in limba mea materna, îi vorbesc Lui si într-o limba primita de la Duhul Sfant. Cuvintele acestei limbi nu le cunosc dinainte dar ea are cuvinte clare si frazeologia ei distincta. Nu stiu ce limba este. 2. Pe de alta parte este o folosinta publica a darului vorbirii in alte limbi. Sfantul Apostol Pavel reglementeaza manifestarile acestui dar in Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14. Macar ca apostolul da o calauzire foarte clara cu privire la folosirea lui în public, din nefericire, in multe biserici care accepta si încurajeaza acest dar manifestarea lui este în afara Scripturii. Asa cum o zici tu intr-un post, unii alearga bezmetici prin biserica, striga unul mai tare decat celalat si tot spectacolul jalnic pe care tu il descrii atat de expresiv. Probabil ca doar Apostolul Pavel daca ar veni personal la ei si cu duhul blandetii dar si cu nuiaua ar reusi sa puna din nou o buna randuiala. Sunt alte biserici in care darul vorbirii in alte limbi este folosit cu intelepciune si manifestarea lui curge, in linii mari, conform Scripturii. |
|
|||
|
|||
![]()
M-ai acuzat prima data de minciuna cu privire la numarul actual al vorbitorilor in alte limbi.
Te-ai uitat in vreo statistica sa vezi daca e ca tine sau nu? Vorbesti prima oara in viata ta cu un om. Nu-l cunosti deloc dar il acuzi ca e un mincinos. El iti raspunde politicos si iti arata ca tu te-ai inselat. Nu-ti ceri scuze si continui sa acuzi. Nu arunca in eter cu parerile tale nefondate despre mine. Fii mai ponderat si prevazator. Acuza cand ai dovezi, cam asta e tot ce-ti pot spune. Cu regret, dar daca vei continua cum ai inceput nu voi mai raspunde. Eu nu pot discuta in aceasta maniera. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am o intrebare cand te rogi, te rogi in gand sau glasuiesti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iarta-ma te rog, sunt intr-o saptamana de foc. (Cred ca ai vazut la ce ora ti-am scris azi noapte...) Voi posta cum voi avea putin timp liber. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() De ce crezi ca acest dar nu a mai existat de aproape 2000 si a lipsit aproape cu desavarsire?De ce crezi ca acest dar exista in biserica penticostala?La ce foloseste acest dar bisericii penticostale, si la ce foloseste acest dar individului, adica tie? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tiam dat argumente si nu am de ce sa cer iertare nu am gresit si tiam aratat si minciuna dar vad ca esti si orb |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nici in toata lumea nu sunt cifra pe care ai dato ?tu ai vreo statistica?stii cati sunt in ROMANIA?vrei sa-ti spun?cand aduci dovezi false cum sa te numesc?daca esti penticostal ce sa fac sa cad pe spate?tiam dat dovezi .dacacrezi ca sunt idiot ca nu ma informez si din alte surse la ce postezi te inseli .si atunci cand iti fondezi credinta doar pe doar doua carti din NT, nu te pot lua in serios cind arunci restul de 64 de cartiale bibliei si credema esti in inselaciune si minciuna si greseala .fii mai rational si ia in calcul si restul.iti cunosti istoricul cultului penticostal? cine la infiintat cand unde si cum ?care e doctrina ? Last edited by florin1966; 19.03.2010 at 12:52:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mie mi se pare destul de clar aspectul acestui dar al vorbirii in limbi avand in vedere momentul in care Dumnezeu a decis sa il reverse asupra unor oameni precum si scopul, acela de a predica Evanghelia unor popoare de alta limba decat cea a evreilor si asta cat mai repede cu putinta. Citat:
Ma tem ca cei care fac astfel de afirmatii accepta la randul lor unele practici, sa le numim ingaduitor "discutabile". Ei vad paiul din ochiul tau, dar nu vad barna din ochiul lor". Stim ce se impune intr-un astfel de caz. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti. Last edited by almaris; 19.03.2010 at 21:51:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Din nefericire rar mi-a fost dat sa particip la astfel de momente macar ca frecventez cu regularitate biserica de mai mult de 22 de ani. In ceea ce priveste folosirea darului la nivel personal, ea este mai des intalnita si foloasele le-am descris puțin la postarea #207: faptul ca crezi, ai certitudinea ca îi vorbesti lui Dumnezeu, ca te rogi ceva ce Duhul Sfant vrea si Dumnezeu te asculta, este o traire speciala care te intareste in omul interior. Am specificat si in postarea #207 si vreau sa o spun mereu: nu exista nici un merit al omului in toata aceasta experienta. Cu atat mai putin un merit al vreunui penticostal. Pentru ca, dupa cum am mai menționat, acest dar este de la Dumnezeu pentru creștini. Last edited by penticostalulmantuit; 22.03.2010 at 00:48:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai, domnule Florin, eu, da, vorbeam de penticostalii din toata lumea.
Nu puteam sa afirm ca sunt 500.000.000 de penticostali in Romania. Statisticile (in engleza) estimeaza intre 400 si mai mult de 700 milioane. Eu am avansat cifra 500 milioane pentru a fi moderat. Va dau un link in care se vorbeste de 625 milioane: http://www.vestic.ro/articol_6784/du...pastorala.html Numiti-ma cum m-ați numit pana acum:mincinos. Dar cum pana in prezent v-am spus doar adevarul ma puteti numi: „cel ce-mi spune adevarul” Citat:
Citat:
Am o rugaminte la dumneavoastra, haideti sa ne focalizam pe subiectul acestui topic: „darul vorbirii in limbi”, si sa lasam ciorovaiala fără rost. Last edited by penticostalulmantuit; 22.03.2010 at 01:54:54. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|