View Single Post
Vechi 22.03.2010, 19:26:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Te faci de ras cu o astfel de abordare, tu ai impresia ca gruparea dublu milenara a ramas in picioare de credincioasa si desteapta ce e?
Binenteles ca nu de asta.
Ci pentru ca asa a vrut Dumnezeu.

Citat:
Asta e principiul lui Dumnezeu, acorda timp suficient oricui nu pentru ca cineva ar avea merite deosebite.
In Biblie scrie altceva. Fa 5:38-39.
Stiu, asta e unul din nu-tocmai-rarele momente in care nu-ti mai place Biblia.

Citat:
Ca te racaie pe tine ca au mai aparut si altii asta e altceva.
Nu ma racaie deloc.
Scrie in Biblie despre asta.
2Tim 3:13
2Petru 2:1,2
2Petru 3:16,17
etc.

Citat:
De ce nu mergi tu si cu ai tai sa duceti "dreapta credinta" la altii daca sunteti convinsi ca o aveti imaculata, primita direct de la Dumnezeu. De ce nu ascultati de porunca ce zice "Mergeti in toata lumea" si o tineti pentru voi ca niste egoisti in timp ce o lume intreaga piere in necunostinta?
Ba se merge.
Ca nu stii tu, e altceva.

Citat:
Tu ramai cu aia pe care o stii de la mai marii "nostrii", nu te obosi sa intelegi ceva de unul singur ca poate apare in mintea ta un gand care nu corespunde cu al lor.
Inca o data supriza, m-am obosit sa inteleg, si ghici ce: a corespuns!!

Citat:
Tu ai impresia ca daca folosesc termenul "studiu" fac referire la asa-zisele studii biblice, de aici sa-ti dai seama ce gandire infantila poti sa ai. Stiu ca se intampla si cum zici tu, numai ca un om destept se ridica de pe scaun si pleaca intr-o astfel de situatie.
Ceea ce arata ca multi nu sunt atat de destepti pe cat se cred...

Citat:
Sau poate unii accepta de buna voie sa fie spalati pe creier in "adunari", sa-i lasam ca e dreptul lor.
De ar fi asa simplu. Dar sunt unii dintre astia care dau buzna la altii in casa sa-i invete si pe ei marile "descoperii" pe care le-au facut "studiind" Scripturile..

Citat:
Oricum, toti cei enumerati de tine, baptisti, adventisti, iehovisti au bunul simt si "racoleaza" oameni ajunsi la o varsta matura(nu stim cat sunt de maturi la minte unii),
Ba stim, ca se vede..

Citat:
pe cand gruparea asa zis ortodoxa care are boala pe toti cei mentionati, "converteste" oamenii de la cateva saptamani de viata, cica ii crestineaza printr-o baita prin care se iarta pacatul stramosesc, o alta inventie a unei minti bolnave.
Pai hotaraste-te o data. Ii converteste sau nu?
Daca n-are botezul nici o valoare, atunci acuzatiile tale sunt egale cu zero.
Daca tii sa le dai substanta, atunci trebuie sa recunosti si validitatea si puterea botezului de a influenta oarecum alegerile ulterioare ale individului.

Eu cred ca o caracteristica a mintii bolnava este aceea ca se zbate intre doua realitati pe care le imbratiseza si respinge in acelasi timp, deci mai usor cu acuzatiile, priveste mai intai la tine doctore..

Citat:
Mai mare rusinea
Stii tu ce e aia..

Citat:
Cele mai mari batai de joc si jonglerii cu versete sunt in ograda de doua ori milenara care in multe privinte nu numai ca interpreateaza pe dos, dar minte fara rusine.
..ca daca ai fi stiut, te-ai fi abtinut sa lansezi acuzatii nefondate.

Dar ma rog, nu putem cere de la tine imposibilul, nu-i asa?

Citat:
Ceilalti fac si ei acelasi lucru dar la un nivel mult mai scazut.
Ceilalti, mai putin tu, modelul exemplar de crestin, desigur..

Citat:
Ei bine...nu sunt. Sau macar sunt naiv in dreptul meu prin ceea ce cred eu, spre deosebire de tine care esti naiv prin prisma a ceea ce te-au convins altii, care nestiutori fiind ori rau intentionati ti-au sugerat ca nu e bine sa iti pui mintea un pic la contributie, pentru ca s-ar putea sa fie o ispita a celui rau.
Wau..ce bine ma cunosti
Ei bine..calitatile tale de inchipuit medium telepatic sau individ intelectual/spiritual si mai stiu ce impresii ai tu despre tine..sunt 100% gresite.

Daca te intereseaza asa..marginal, am ridicat manusa provocarilor de genula sta nu o data si stii ce?
Spre stupoarea ta trebuie sa-ti marturisesc ca am ramas de fiecare data in final ca ortodoxia are dreptate.
Iar protestantismul este ridicol. In cel mai bun caz.

Citat:
"Verificarile" constau in citirea Scripturilor, asta faceau respectivii din Bereea, care nu numai ca au primit Cuvantul adus prin Pavel, dar l-au si supus "testarii" prin Vechiul Testament.
Te-am intrebat daca ai habar, concret, ce fel de afirmatii sau invataturi au "testat".
Se pare ca in afara de a repeta papagaliceste si obsesiv anumite afirmatii, nu stii altceva.
Decat sa-i acuzi pe altii de lipsurile tale, se pare.

Citat:
Adevarat, numai ca acest crestinism autentic nu are nici o legatura cu calitatea de membru in asa-zise biserici milenare sau mai recente.
Legatura exista, chiar daca tu refuzi sa o vezi.
Repetarea obsesiva a unei realitati "wanna be" nu o transforma in realitate concreta.

Citat:
Vechea obsesie cu Luther revine, semn ca ai o problema "personala" cu individul. Vad ca te preocupa faptul ca unii precum adventistii si iehovistii nu invata despre iad.
Nu ca nu invata, ci deformeaza Scriptura ca sa invete exact opusul.
Eu cred ca doar un crestin de mana a 7a nu l-ar deranja strambarea intentionata a Scripturii.
Culmea e ca tocmai astia tipa sus si tare "Sola Scriptura".

Citat:
Sa inteleg ca tu crezand in aceasta doctrina a iadului te-ai apropiat mai mult de Dumnezeu? E posibil dar depinde de care dumnezeu.
De ideea de responsabilitate. Dar pentru tine e un termen greu, nu-i asa?

Citat:
Ironizezi cumva pe cei care umbla cu Biblia?
Fara sa inteleaga mare lucru din ea dar pretind sa-i invete pe altii ce scrie acolo?
O..da, asta da ironie dar nu este a mea, este a diavolului.

Citat:
Nu e cazul meu,
Este.

Citat:
dar tie ti-ar fi rusine sa te afisezi cu Scriptura pe undeva?
Nu.

Citat:
Daca cumva te vede cineva si zice ca esti "pocait". Ar fi o mare rusine.
Cineva cine? Din cei pe care ii cunosc eu, nici unul.
Nici un ortodox care stie ce e aia pocainta nu ar face greseala sa atribuie pe nedrept sectarilor acest nume, cand ei stiu ca apucaturile lor n-au nici o legatura cu pocainta.

Citat:
Sau fiind o carte doar pentru "initiati", de multe ori initiati in fals grosolan ori poate e prostie, necunoastere, nu o deschizi ca nu cumva sa calci pe urmele lui Luther, Calvin si altii?
Nu, e o carte pentru toata lumea atat timp cat nu cade in prostia de a se crede atat de induhovnicit si destept ca tot ce crede el ca scrie acolo, aia o si vrut Dumnezeu sa scrie..

Citat:
Daca vroiam sa dorm luam si eu ca tine o invatatura mestecata de altii, daca o luam asa, tu dormi demult saracul de tine, linistit ca altii "vegheaza" pentru tine, gandesc pentru tine, mijlocesc pentru tine etc.
Se vede ca te arde de tot chestiunea, e a 3a sau a 4a oare cand repeti obsesiv aceasta idee gresita, la care de altfel am mai raspuns de doua ori mai sus asa ca nu mai este cazul.

Last edited by AlinB; 22.03.2010 at 19:29:24.