Supa de Rosii -de post..
150 gr..morcov
150 gr..ceapa curatata alba
150 gr..telina..sau de preferat telina tija
3 catei de usturoi
o casoleta de busuioc proaspat..aproximativ 30 gr
o conserva mare de rosii in bulion decojite
de preferat divella(foarte bun si la sosul de pizza) sau mazza
150 ml ulei de masline..dar sa-l gustati sa nu fie prea amar.
sare..piper..daca se poate rasnit pe loc..si putin zahar(la rosii intot-deauna se adauga putin zahar pentru a le taia aciditatea)..
se toaca legumele cat se poate de marunt..si se calesc in uleiul de maslineadaugand usturoiul spre final..cand sunt aproape rumene..mai mult decat sticloase..se adauga rosiile conservate..intregi..cu tot cu suc..la foc mic..se amesteca des..pana scade de tot..apasand cu o lingura de lemn..pentru a zdrobi rosiile..va ramane ca o tocana groasa..
Adaugati apa..(de preferat o supa de resturi de legume..eu asa fac..adun toate resturile de la curatat..le spal bine..si le fierb..cam o ora..)
dar merge si apa..fara a fi de post..se pune supa de pui..clara..
cam inca o data si ceva..peste rosii..si dati in fiert..gustati..si cam cu 10 min inainte de a o da jos de pe foc..adaugati busuiocul taiat mai mare..cu tot cu tulpina..mai mare..cam de jumatate de cm..potriviti de sare..zahar..si piper..
merge foarte bine cu crutoane de paine taraneasca..facute cu ulei de masline si patrunjel la cuptor..
|